Sosiale medier

Vil øke aldersgrensen

Et flertall ønsker å øke aldersgrensen fra 13 til 16 år.

SOSIALE MEDIER: En av to ønsker å øke aldersgrensen fra 13 til 16 år. Bildemontasje: NTB
SOSIALE MEDIER: En av to ønsker å øke aldersgrensen fra 13 til 16 år. Bildemontasje: NTB Vis mer
Publisert

Hele 52 prosent av befolkningen mener aldersgrensen for sosiale medier bør økes fra 13 til 16 år, viser en fersk undersøkelse fra Opinion samfunnsmonitor.

Et knapt flertall er altså for å øke aldersgrensen i sosiale medier som Snapchat, Tiktok og Facebook fra 13 år til 16 år. Samtidig svarer 32 prosent at de ikke ønsker dette, og resten svarer at de ikke vet.

– Jeg syns dette er høye tall, og vi ser en veldig interessant utvikling, sier Tove Botnen, som er ansvarlig for Opinions samfunnsmonitor, til NTB.

– Vi har fulgt unge i flere år. Vi ser at mange i større grad snakker om de negative sidene ved sosiale medier, som kroppspress og ikke minst tidsbruk, sier Botnen, som tidligere har jobbet med denne målgruppa, blant annet med ansvar for Opinions Ung-studie.

– Flere av de vi har snakket med, er blitt mer bevisst på tidsbruken, at de blir sittende og scrolle og scrolle, og så er det plutselig gått halvannen time. De sier de vil logge av, men finner det vanskelig, med alt som skjer der inne, sier hun.

Mobilforbud

De siste ukene har flere tatt til orde for å stramme inn på bruken av sosiale medier og særlig unges tilgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer