WhatsApp med nye brukervilkår

Vil slutte å fungere om du ikke godtar

Omstridte endringer innføres 15. mai.

OMSTRIDTE ENDRINGER: WhatsApp har vært i hardt vær den siste tiden etter omstride endringer til brukervilkårene. Foto: Patrick Sison/AP Photo/NTB
OMSTRIDTE ENDRINGER: WhatsApp har vært i hardt vær den siste tiden etter omstride endringer til brukervilkårene. Foto: Patrick Sison/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

WhatsApp har varslet endringer i brukervilkårene som vil gjøre det obligatorisk å dele brukerdata med Facebook.

Før kunne du si nei

WhatsApp ble kjøpt opp av Facebook i 2014. Med Facebooks frynsete rykte hva gjelder sikkerhet og personvern, dukket det tidlig opp bekymringer om hvordan WhatsApp ville klare å ivareta personvernet til sine brukere.

I 2016 løsnet WhatsApp på noen av restriksjonene, og begynte å dele noe brukerdataene sine, som ditt telefonnummer og enhetsinformasjon, med Facebook - samtidig var det mulig for brukerne å velge dette bort.

Dette skjer etter 15. mai

Fra og med 15. mai har du imidlertid ikke lenger et valg. Godtar du ikke de nye vilkårene, vil du miste tilgang til appens viktigste funksjoner.

Ifølge TechCrunch, som har fått tak i en e-post sendt til en WhatsApp-partner, vil du nemlig ikke kunne lese eller sende meldinger.

I en kort periode vil det være mulig å motta innkommende anrop og varsler, men i løpet av et par uker vil dette også stoppe.

Brukerne rømmer til konkurrentene

WhatsApp skulle opprinnelig innføre de nye brukervilkårene den 8. februar, men utsatte etter å ha fått mange negative tilbakemeldinger fra brukerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer