Vipps-svindel

Vipps advarer mot falsk SMS

Men mottar du en e-post fra selskapet, kan den være ekte.

IKKE FRA VIPPS: En rekke Vipps-brukere har mottatt denne SMS-en de siste dagene. Men den er ikke fra Vipps. Ser du hvorfor? Foto: Kirsti Østvang
IKKE FRA VIPPS: En rekke Vipps-brukere har mottatt denne SMS-en de siste dagene. Men den er ikke fra Vipps. Ser du hvorfor? Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jul er høytid for svindlere. Vi har skrevet om en rekke svindelforsøk på e-post og sms den siste tiden, og spesielt falske hentemeldinger bør du være obs på.

- Nå er det noen som sender ut en SMS der de utgir seg for å være Vipps, og prøver å få personlig informasjon fra deg. Skulle du få en slik SMS, kan du slette den, skriver Vipps i et innlegg på Facebook.

Falsk SMS

I kommentarfeltet ser vi at flere har fått SMS-er med teksten «vi har sett uvanlig aktivitet på din Vipps konto».

Som man kan se av skjermbildet nedenfor er det et åpenbart svindelforsøk som peker til en nettside som ikke er knyttet til Vipps i det hele tatt.

Trykker du deg videre, vil du bli ledet til en falsk nettside og svindlerne vil forsøke å få tak i kortinformasjon og eventuelt innlogging til Vipps eller nettbanken din.

Har du trykket på noe i SMS-en, kontakt kundesenteret til Vipps, oppfordrer selskapet.

- Vi vet at noen få brukere har oppgitt informasjon og så tatt kontakt med kundesenteret vårt for å få hjelp, og at vi har avverget svindel i større skala, forteller Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps, til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer