Virker ikke hjem-knappen? Ikke noe problem.

Innebygd funksjon fikser biffen.

AssistiveTouch gjør at du slipper å bruke den fysiske hjem-knappen.
AssistiveTouch gjør at du slipper å bruke den fysiske hjem-knappen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På iPhone, iPad og iPod Touch er det spesielt én knapp som har kritisk funksjonalitet, og det er hjem-knappen; den runde knappen under skjermen.

Knappen sørger for å avslutte det kjørende programmet og hoppe til hjemmeskjermen. Trykker du på den to ganger vises kjørende programmer (eller snarvei til kameraet om telefonen er låst), og har du en iPhone 4S eller 5 kan du holde den nede for å aktivere taleassistenten Siri.

Har du en defekt hjem-knapp er det imidlertid mye som blir tungvint; spesielt siden du må slå av og på telefonen for å bytte program.

Løses med AssistiveTouch

Apple har en funksjon i iOS som heter AssistiveTouch. Dette er i utgangspunktet laget for dem som har problemer med å betjene en smarttelefon, der de for eksempel kan få hjelp til å gjøre en hvilken som helst bevegelse på skjermen bare ved å trykke på skjermen én gang.

Les også:Bruk mobilkameraet til noe fornuftig

Funksjonen er tilgjengelig via innstillinger, generelt, tilgjengelighet og assistive touch. Når du har slått denne på, får du opp et felt på skjermen som alltid blir liggende der. Trykker du på dette, vises en meny, der du blant annet altså kan simulere et trykk på hjem-knappen. Problemet er løst!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer