Plague Inc

Virusspill topper lister verden over

Det åtte år gamle strategispillet Plague Inc har gjort et byks opp til førsteplassen over mest nedlastede mobilspill på Apple app-store.

PLAGUE INC: Landet du vil at pesten din skal ha opphav i, vil påvirke hvilke valg du burde gjøre for å lage en mest mulig dødelig pest. Foto: Martin K. Størbu
PLAGUE INC: Landet du vil at pesten din skal ha opphav i, vil påvirke hvilke valg du burde gjøre for å lage en mest mulig dødelig pest. Foto: Martin K. Størbu Vis mer
Publisert

Selv om Plague Inc er et åtte år gammelt spill, ligger det nå helt på toppen av nedlastede spill du må betale for i Apple App Store. Plague Inc har en aldersgrense på 12 år.

Hvordan funker det?

Når du starter spillet får du muligheten til å spre en bakterie, og når du har klart å drepe hele en hel verdensbefolkning med bakterien, låser du opp muligheten til å spre et virus.

Etter å ha klart å utvikle et virus som utsletter hele verden, kan du spre en sopp. Deretter en parasitt, så en prion, så et nanovirus - og til slutt kan du utvikle et biovåpen.

Om du syns biovåpen virker for interessant til å at du orker å spille deg ferdig med de første typene spredning, kan du betale for å gå rett til den låste varianten du ønsker.

Alle formene for spredning har tre vanskelighetsgrader å velge mellom, som bestemmer hvor utfordrende det skal være for deg å spre uhumskhetene.

Du kan kalle pesten du velger for hva du vil. Spillet har også en navngenerator, som etter våre tre første forsøk kalte bakterien for «sjofel lus», «skadehelvete» og «nevrologi».

Artikkelen fortsetter under bildet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer