WAP i praksis

Flere og flere WAP-tjenester blir nå tilgjengelige. NetCom lanserte sin WAP-tjeneste i går, og vi har tatt en rask titt på hva de har å tilby. Andre tilbydere av WAP-tjenester har også lignende informasjonstilbud på menyen.

WAP i praksis
Publisert

Nyheter og vær, bank- og børsinformasjon, reiseinformasjon (flytider, valuttakalkulator, taxi, mm.), bruktbilpriser og andre tjenester som i dag er tilgjengelig på Internett, er ting som er tilgjengelig via WAP i dag, eller som kommer i løpet av kort tid. Og ikke minst: Du kan også sjekke eposten din.

Når du skal benytte en WAP-tjeneste på en WAP-telefon, kobles det inn et modem i telefonen som ringer opp en valgt Internett-leverandør. Telefonen har også en innebygget mikro-nettleser.

WAP-enhetene har funksjoner som lar deg rulle ned og opp på en meny i en WAP-portal, hvor du kan gjøre de valgene du ønsker.

Hvis du for eksempel bruker en Nokias 7110 WAP-telefon, har denne en ”museknapp” midt på telefonen. Museknappen er utformet som et lite hjul, på samme måte som den midterste knappen på mange vanlige museløsninger til PC, og den fungerer både som trykknapp og rulleknapp. På denne måten blir det enkelt å rulle gjennom en meny, og velge en tjeneste. Det er også to taster som du bruker til å velge tjeneste eller til å gå tilbake et nivå. Når du skal navigere deg frem til ønsket informasjon på mobiltelefonen, eller andre trådløse enheter, presenteres valgmuligheten i en meny som fyller ett skjermbilde (eller mer) som du kan rulle nedover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer