WiFi-navnet som knekker iPhone

Heldigvis finnes det en løsning.

SLUTTER Å VIRKE: En nyoppdaget iOS-svakhet gjør at WiFi på iPhone slutter å fungere om man kobler seg til et nettverk med «feil» navn. Foto: Pål Joakim Pollen
SLUTTER Å VIRKE: En nyoppdaget iOS-svakhet gjør at WiFi på iPhone slutter å fungere om man kobler seg til et nettverk med «feil» navn. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har vi sett flere eksempler på enkelte ting som iPhone ikke håndterer.

Blant annet så vi i 2015 at en tekstmelding kunne krasje iPhone, og det samme skjedde i 2018, da et indisk tegn var alt som skulle til for å få telefonen til å starte på nytt, og man kom heller ikke inn i meldingsappen etterpå.

Android-telefoner har heller ikke vært helt fritatt for slike ting. I fjor sommer krasjet Android-telefoner om man brukte et spesielt bilde som bakgrunnsbilde.

WiFi-trøbbel

Nå melder flere amerikanske medier om at spesielle SSID-er (altså navn på WiFi-nettverk) kan være trøblete for iPhone-brukere.

Grunnleggeren av nettstedet secret.club, med slagordet «we break software», Carl Schou, har oppdaget en svakhet i iOS – siste versjon (14.6) inkludert.

Han opprettet et WiFi-nettverk med navnet %p%s%s%s%s%n, og da han koblet seg til med en iPhone, ble hele WiFi-funksjonen på telefonen skrudd av, uten mulighet for å koble seg på igjen:

Sannsynligvis skjer dette fordi prosenttegn i tekststrenger har spesielle betydninger i C og tilhørende programmeringsspråk, ifølge Bleepingcomputer.

Nettverksnavnet skal ikke gi noen problemer for folk med Android-telefoner.

Kan fikses

Hverken omstart av telefonen eller endring av nettverksnavnet løser problemet, melder Schou, men det finnes heldigvis en mulighet for å få WiFi oppe og gå igjen.

Da må du navigere deg til innstillinger, generelt og nullstill, og deretter velge å nullstille alle nettverksinnstillinger på telefonen.

Apple har foreløpig ikke uttalt seg om denne feilen, men kjenner vi selskapet rett, blir dette problemet fikset i en fremtidig oppdatering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer