WiFi-navnet som knekker iPhone

Heldigvis finnes det en løsning.

SLUTTER Å VIRKE: En nyoppdaget iOS-svakhet gjør at WiFi på iPhone slutter å fungere om man kobler seg til et nettverk med «feil» navn. Foto: Pål Joakim Pollen
SLUTTER Å VIRKE: En nyoppdaget iOS-svakhet gjør at WiFi på iPhone slutter å fungere om man kobler seg til et nettverk med «feil» navn. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har vi sett flere eksempler på enkelte ting som iPhone ikke håndterer.

Blant annet så vi i 2015 at en tekstmelding kunne krasje iPhone, og det samme skjedde i 2018, da et indisk tegn var alt som skulle til for å få telefonen til å starte på nytt, og man kom heller ikke inn i meldingsappen etterpå.

Android-telefoner har heller ikke vært helt fritatt for slike ting. I fjor sommer krasjet Android-telefoner om man brukte et spesielt bilde som bakgrunnsbilde.

WiFi-trøbbel

Nå melder flere amerikanske medier om at spesielle SSID-er (altså navn på WiFi-nettverk) kan være trøblete for iPhone-brukere.

Grunnleggeren av nettstedet secret.club, med slagordet «we break software», Carl Schou, har oppdaget en svakhet i iOS – siste versjon (14.6) inkludert.

Han opprettet et WiFi-nettverk med navnet %p%s%s%s%s%n, og da han koblet seg til med en iPhone, ble hele WiFi-funksjonen på telefonen skrudd av, uten mulighet for å koble seg på igjen:

Sannsynligvis skjer dette fordi prosenttegn i tekststrenger har spesielle betydninger i C og tilhørende programmeringsspråk, ifølge Bleepingcomputer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer