Word Lens oversetter på direkten

Nå kan du bruke mobilkameraet til å oversette skilt og plakater automatisk.

Word Lens oversetter på direkten
Publisert
Sist oppdatert

Husker du Netcom-reklamen fra noen år tilbake der en liten bortkommen gutt i utlandet kunne snakke med det lokale politiet via en telefon som oversatte språkene på direkten? Vel, fremtiden kommer stadig nærmere, og nå har det kommet en app til iPhone som oversetter tekst mellom språk - på direkten, ved hjelp av kameraet i telefonen.

Augmented reality

App-en har fått navnet Word Lens, og er utgitt av selskapet Quest Visual. App-en tar i bruk avansert augmented reality-teknikk, og det betyr i praksis at tekst på skilt og plakater rett og slett byttes ut med tekst på et annet språk, og vises i samme øyeblikk på skjermen - og på rett sted.

Denne videoen viser hvordan det fungerer i praksis:

I startgropa

I skrivende stund er det kun oversettelser mellom spansk og engelsk som er tilgjengelig, men selskapet jobber med flere ordlister.

Man kunne jo her se for seg at man benyttet Google Translate eller lignende oversettelsesteknikk, men det ville kreve at man var online. Word Lens fungerer derimot uten noen form for internettilkobling, og dermed sparer du dyre nettavgifter når du er i utlandet. Du laster rett og slett ned ordbøkene i sin helhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.