WWDC 2012 åpner i kveld

Men hva blir nyhetene fra Apple denne gangen?

Bannere med iOS 6 henger flere steder i senteret der Apple skal åpne årets utviklerkonferanse. Foto: James Martin, CNET
Bannere med iOS 6 henger flere steder i senteret der Apple skal åpne årets utviklerkonferanse. Foto: James Martin, CNET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 19 i kveld norsk tid går Apple-sjef Tim Cook på scenen for å åpne WWDC – Apples årlige utviklerkonferanse, der selskapet også tradisjonelt har noen produktnyheter å by på.

På fjorårets utviklerkonferanse handlet presentasjonen om iOS5, OSX Lion og Apples iCloud-løsning, som bruker nettskyen for å holde enhetene dine i synk.

I år er ryktene mange, men en ting som i hvert fall er sikkert, er at den nye versjonen av iOS (iOS 6), vil bli vist frem i kveld. Flere amerikanske nettsteder har postet bilder av store iOS 6-bannere fra arenaen, så den delen av showet er definitivt spikret.

Les også: Her er vår iOS 6-ønskeliste

Retinaskjerm på ny Macbook?

Ett av de heteste ryktene er også at nye Macbook pro vil få en såkalt retina-skjerm; altså med så høy oppløsning at det blir umulig å skille mellom piklsene; et begrep Apple lanserte med iPhone 4, som da hadde en pikseltetthet på 326 punkter pr tomme. Macbook Air, iMac og Mac Pro kan også komme i oppgraderte versjoner, skal vi tro ryktebørsen.

Eplet består av mange små ikoner, men minner også om formfaktoren på Apple TV.
Eplet består av mange små ikoner, men minner også om formfaktoren på Apple TV. Vis mer


Mest spenning er imidlertid knyttet til Apple TV. Dette har lenge vært et "hobbyprosjekt" for Apples del, men de senere månedene har ryktene begynt å svirre om at Apple for alvor har tenkt til å gjøre et inntog i TV-verdenen. Vi tror ikke det betyr at det kommer en TV, men at den lille boksen antakeligvis vil få en vesentlig oppgradering der tredjeparter kan slippe til med apps etc.

Vi kommer naturligvis til å følge pressekonferansen og kommer tilbake med de viktigste nyhetene senere i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer