XBMC for Android

Kan gjøre mobilen din om til et mediesenter i stuen.

Det populære XBMC kommer til Android. Foto: DinSide
Det populære XBMC kommer til Android. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

XBMC er et av de mest populære (og etter vår mening de beste) mediesentrene for PC-bruk. Kobler du en PC til TV-en, kan du enkelt navigere i mediesamlingen din, styre avspilling, og få tilgang til flere online-tjenester.

Les også: XBMC - gratis mediesenter

Nå er teamet bak XBMC snart klar med en versjon for Android, og dermed er det duket for at du kan koble mobilen din til TV, og bruke den som inngangsport til mediesamlingen din - enten du har den liggende på mobilen eller i hjemmenettet.

Men teamet har ikke bare mobiler i tankene. Android-baserte mediespillere, TV-bokser og spillkonsoller blir stadig mer vanlig, og derfor var det helt naturlig å utvide konseptet til også å omfatte Googles operativsystem, har utviklerne uttalt.

Vanlig app

XBMC for Android skal kunne kjøres som en egen app, og det er ikke nødvendig å roote telefonen eller gjøre andre inngrep for å få den til å fungere. Men XBMC er ikke laget for å brukes på mobilskjermen, kun tilkoblet TV. Og mange mobiler har som kjent HDMI-utganger for slik tilkobling.

Selv om appen offisielt er et stykke unna lansering, har noen allerede kompilert den ut fra tilgjengelig kildekode. I videoen under ser du litt av hva du har i vente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer