Xiaomi lanserer telefon globalt

Hva de har i ermet får vi se i morgen formiddag.

SJEFEN: I morgen skal Xiaomi-sjef Lei Jun lansere en «global» mobiltelefon. I følge Forbes er han god for 100 millarder kroner. Foto: SipaUSA/SCANPIX
SJEFEN: I morgen skal Xiaomi-sjef Lei Jun lansere en «global» mobiltelefon. I følge Forbes er han god for 100 millarder kroner. Foto: SipaUSA/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om mannen i gata her til lands sannsynligvis aldri har hørt om Xiaomi (uttales sjavmi), er det faktisk verdens tredje største mobilprodusent, etter Samsung og Apple.

Det er ikke dårlig for et selskap som bare er fem år gammelt.

Xiaomi fokuserer primært på det kinesiske markedet, selv om det er fint mulig for nordmenn å få kloa i telefonene deres ved å bestille fra utlandet. Nå skal de lansere en ny telefon globalt.

Selv lånte vi en Mi2 for snaue to år siden; en telefon som den gangen kostet under 2000 kroner og allikevel kunne hamle opp med de langt dyrere toppmodellene.

Lanserer modellen i, i morgen

Hørt om dem?

Har du hørt om mobilprodusenten Xiaomi før? (Avsluttet)
Ja(65%)
Nei(35%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


I august 2013 sikret de seg også en av Android-sjefene, Hugo Barra. Han jobber som visepresident i selskapet og har fått ansvaret for globalisering av Xiaomi.

Og i morgen ser det ut til at herr Barras arbeid skal vises frem. Da kommer nemlig telefonen i, som blir vist frem på en pressekonferanse i New Dehli klokka 11 norsk tid.

Lanseringen blir livestrømmet fra Xiaomi via deres nettsider, og det skal bli spennende å se om også det norske markedet er med i den globale lanseringen.

Selskapet har tradisjon for å selge svært priseffektive smarttelefoner som får gode kritikker mange steder – eksempelvis testet det amerikanske nettstedet The Verge selskapets siste telefon, Mi Note, og kalte den «The best phone you can't have», siden den ikke er til salgs i USA.

Hva kan vi vente oss?

Det er vanskelig å si, men det ser ut til at det er et flaggskip som vil bli lansert, og som da vil konkurrere med de andre toppmodellene i markedet.

Xiaomis Facebookside postes det jevnlig små teasere, som disse:

SKJERM: Xiaomi hinter til at i vil få en god skjerm.
SKJERM: Xiaomi hinter til at i vil få en god skjerm. Vis mer


…og et godt batteri.
…og et godt batteri. Vis mer


Vi følger selvsagt med i morgen for å se hva Xiaomi har å vise frem.

Her finner du Dinsides mobiltester

Oppdatert 23. april

Vi har nå fulgt pressekonferansen fra Xiaomi, og selv om «Global phone» var annonsert på forhånd, lanserte de en telefon i India, som også blir å finne til salgs i enkelte asiatiske land de neste ukene – Taiwan, Indonesia, Hong Kong, Malaysia og Singapore.

Mi4i heter telefonen, som har en 5" skjerm (full HD), 2. generasjons Snapdragon 615-prosessor, 2GB RAM og 16GB internminne. I presentasjonen viste Xiaomi til at telefonen scoret rundt 40.000 poeng i AnTuTu-testen, som er omtrent det samme som Honor 6.

Kameraene er på 13Mp (f/2,0) og 5Mp (f/1,8) og batteriet på 3120mAh, som er ganske mye i forhold til størrelsen på telefonen. Mi4i støtter også hurtiglading via en 10W lader.

Xiaomi lanserer telefon globalt


Prisen var dog svært interessant i forhold til konkurrentene, med en prislapp på 12999 rupi, eller cirka 1600 norske kroner. Spesifikasjonsmessig er den imidlertid svakere enn toppmodellen, Mi4.

Også treningsarmbåndet Mi Band blir tilgjengelig i disse landene. I følge Xiaomi sender de ut én million slike i måneden, som gjør det til verdens mest solgte treningsarmbånd. Det er vanttett (IP67), har batteritid på cirka 30 dager og koster bare en drøy hundrelapp (999 rupi).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer