Xiaomi Mi Note lansert

Spennende toppmodell fra kineserne.

I STRUPEN PÅ APPLE: Kinesiske Xiaomi har nå lansert en telefon som går rett i strupen på iPhone 6 Plus Foto: XIAOMI
I STRUPEN PÅ APPLE: Kinesiske Xiaomi har nå lansert en telefon som går rett i strupen på iPhone 6 Plus Foto: XIAOMI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Xiaomi er fortsatt en produsent som nok ikke ringer alt for mange bjeller her til lands, men i Kina er de en velkjent mobilprodusent som solgte over 60 millioner smarttelefoner i 2014. Det gjør faktisk Xiaomi til verdens tredje største mobilprodusent.

I 2013 hanket de dessuten inn tidligere Android-sjef, Hugo Barra, som visepresident.

Ikke bare selger de mobiltelefoner; det kinesiske selskapet lager også TV-er, rutere, nødladere, sportsarmbånd og luftrensere, for å nevne noe.

Ny toppmodell

Denne uken presenterte Xiaomi sin nye toppmodell, Xiaomi Mi Note. I presentasjonen av telefonen var det liten tvil om at det var Apples iPhone 6 Plus som var den store rivalen.

Mi Note er både tynnere (6,95mm), lettere (161g), smalere og lavere enn Apples størstemann, til tross for at skjermen er enda litt større (5,7" mot 5,5"). Toppsjef Lei Jun gjorde også et nummer av at Xiaomi-telefonen ikke har et utstikkende objektiv, til tross for at også Mi Note har optisk bildestabilisering på kameraet.

Dinsides mobiltester

To versjoner

Telefonen blir å finne i to varianter. Den «vanlige» utgaven selges med full HD-skjerm (med buet Gorilla Glass 3), 3GB arbeidsminne (RAM) og 16/64GB intern lagringsplass. Prosessoren er en Snapdragon 801-prosessor klokket på 2,5GHz (fire kjerner).

SORT OG HVIT: Mi Note kommer i sort og hvit utgave. Den forbedrede pro-utgaven finnes også i gullversjon.
SORT OG HVIT: Mi Note kommer i sort og hvit utgave. Den forbedrede pro-utgaven finnes også i gullversjon. Vis mer


Pro-utgaven får 4GB arbeidsminne (RAM), QHD-skjerm (2560x1440), Snapdragon 810-prosessor (1,5GHz, åtte kjerner) og 64GB internminne.

Begge variantene har 13Mp kamera fra Sony med f/2,0-blenderåpning og tofarget LED-blits (fra Philips), mens frontkameraet er på fire megapiksler. Batterikapasiteten er henholdsvis 3000mAh og 3090mAh.

Naturligvis får den også 4G-støtte (inntil 450Mbps) og dessuten støtte for to SIM-kort. Telefonene kjører MIUI; en godt kjent Android-utgave.

Fokus på lyd

Xiaomi har dessuten fokusert på lyden i denne telefonen. Telefonen kommer med en Sabre ES9018K2M DAC, samt Analog Devices ADA4896 og TI OPA1612-forsterkere som skal gjøre telefonen egnet for hodetelefoner med både lav og høy motstand. Den støtter også avspilling av tapsfrie musikkfiler som FLAC og APE.

LES OGSÅ: Betaler du for lyd du ikke hører?

I Kina blir prisene cirka 2.800/3.500 kroner for den rimeligste utgaven (16/64GB), mens pro-versjonen koster en femhundrelapp ekstra.

Hvorvidt telefonen blir å finne i norske butikker, er uvisst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer