Xiaomi Mi-Two

Kinesere med det som ser ut til å bli markedets råeste mobiltelefon.

Den kinesiske produsenten Xiaomi kommer nå med et krutpaket av en telefon.
Den kinesiske produsenten Xiaomi kommer nå med et krutpaket av en telefon. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kinesiske selskaper har de senere årene hatt for tradisjon å levere telefoner som koster vesentlig mindre enn tilsvarende telefoner fra andre selskaper.

Det gjelder så til de grader denne telefonen – Xiaomi Mi 2 ser nemlig ut til å være en av de aller råeste telefonene i markedet, og det med en prislapp tilsvarende 1868 kroner; uten kontraktsbinding.

Telefonen ble vist frem i Kina denne uken, med planlagt lansering i oktober. Vi skrev faktisk også om forgjengeren, Mi One, for nøyaktig ett år siden, en dobbeltkjernetelefon som nå er satt ned til rundt 1200 kroner fra den kinesiske produsenten.

Så – hva får du for 1868 kroner? En hel del, faktisk. På papiret ser i hvert fall telefonen til å overgå det aller meste av hva som finnes i det norske markedet pr i dag.

Xiaomi Mi-Two


Tekniske spesifikasjoner

  • Qualcomm Snapdragon S4 Pro (firekjernes prosessor, 1,5GHz) med Adreno 320 GPU (28nm). I følge produsenten flytter denne kombinasjonen like mange polygoner pr sekund som en Xbox 360.
  • 4,3" IPS-skjerm, 1280x720 (342ppi; skarpere enn iPhone 4s)
  • 2GB arbeidsminne, 16GB internminne
  • 8Mp kamera med et lyssterkt f/2.0-objektiv og 27mm vidvinkel, 2Mp frontkamera. 8 bilder pr sekund seriefoto
  • 2000mAh batteri, men 3000mAh er også tilgjengelig mot at telefonen blir litt tykkere
  • MHL-port, altså HDMI-ut via micro USB-utgangen. Telefonen har også støtte for WiFi Display
  • Dobbel antenne for bedre signalhåndtering
  • HSPA+ (42Mbps), GPS+GLONASS
  • Android v4.1 Jelly Bean med MIUI-ROM forhåndsinstallert
  • 145 gram, 126x62x10mm

Xiaomi Mi-Two


Knuser konkurrentene

Vi har fortsatt til gode å se én telefon med tilsvarende spesifikasjoner, og det inkluderer telefoner som koster 5000 kroner her til lands.

På avdukingen bød kineserne også på poengsummer i diverse benchmark-programmer. På den velkjente Quadrant Standard-testen scorer telefonen 7787. Til sammenligning scorer den raskeste Android-telefonen vi har testet, Samsung Galaxy S III, 5238. Erkerival HTC One X klokket vi inn til 4788.

På Linpack-testen oppnår den hele 638 MFLOPS mens Galaxy S III scorer 109 (!). En annen test, Vellamo (nettlesertest) gir 2480 til Xiaomi, mens Galaxy S III ender på 2094.

Med andre ord – dette ser ut til å være markedets råeste telefon.

Og den koster altså under 2000 kroner.

I Kina.

Mer informasjon (på kinesisk) hos Xiaomi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer