Xiaomi selger flest telefoner i Europa

Passerer selveste Samsung på den europeiske salgslista.

SOM VARMT HVETEBRØD: Xiaomi, her representert ved toppmodellen Mi 11 Ultra, solgte flest telefoner i Europa forrige kvartal. Foto: Xiaomi
SOM VARMT HVETEBRØD: Xiaomi, her representert ved toppmodellen Mi 11 Ultra, solgte flest telefoner i Europa forrige kvartal. Foto: Xiaomi Vis mer
Publisert

I en rapport fra Strategy Analytics om det europeiske mobilsalget andre kvartal i år (april-juni), er det kinesiske Xiaomi som kommer ut på topp, foran Samsung.

67 prosent økning

Det er så vidt vi vet første gang et kinesisk selskap topper lista. Sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor har selskapet solgt 67 prosent flere enheter, mens Samsung, som nå har falt til andre plass, har mistet sju prosent av sitt salg. Til europeere har de to solgt henholdsvis 12,7 og 12 millioner telefoner i perioden.

Apple har den siste pallplasseringen med markedsandel på 19,2 prosent og en salgsøkning på drøye 15 prosent. Dernest følger Oppo og Realme på de to neste plassene, sistnevnte med en nittendobling av salget - fra 100.000 til 1,9 millioner enheter. Totalt stod disse fem aktørene for neste 80 prosent av salget.

Totalt ble det solgt 50 millioner telefoner i Europa andre kvartal, som er en vekst på 14,4 prosent kontra fjoråret.

Nummer to globalt

Xiaomi gjør det spesielt godt i Russland, Ukraina, Italia og Spania. Her i Norge har vi foreløpig til gode å se en Xiaomi-modell på topplistene som sendes ut hver måned, der de ti mest solgte telefonene hos Telia første halvår alle var Apple og Samsung-telefoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.