Xiaomi selger flest telefoner i Europa

Passerer selveste Samsung på den europeiske salgslista.

SOM VARMT HVETEBRØD: Xiaomi, her representert ved toppmodellen Mi 11 Ultra, solgte flest telefoner i Europa forrige kvartal. Foto: Xiaomi
SOM VARMT HVETEBRØD: Xiaomi, her representert ved toppmodellen Mi 11 Ultra, solgte flest telefoner i Europa forrige kvartal. Foto: Xiaomi Vis mer
Publisert

I en rapport fra Strategy Analytics om det europeiske mobilsalget andre kvartal i år (april-juni), er det kinesiske Xiaomi som kommer ut på topp, foran Samsung.

67 prosent økning

Det er så vidt vi vet første gang et kinesisk selskap topper lista. Sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor har selskapet solgt 67 prosent flere enheter, mens Samsung, som nå har falt til andre plass, har mistet sju prosent av sitt salg. Til europeere har de to solgt henholdsvis 12,7 og 12 millioner telefoner i perioden.

Apple har den siste pallplasseringen med markedsandel på 19,2 prosent og en salgsøkning på drøye 15 prosent. Dernest følger Oppo og Realme på de to neste plassene, sistnevnte med en nittendobling av salget - fra 100.000 til 1,9 millioner enheter. Totalt stod disse fem aktørene for neste 80 prosent av salget.

Totalt ble det solgt 50 millioner telefoner i Europa andre kvartal, som er en vekst på 14,4 prosent kontra fjoråret.

Xiaomi selger flest telefoner i Europa

Nummer to globalt

Xiaomi gjør det spesielt godt i Russland, Ukraina, Italia og Spania. Her i Norge har vi foreløpig til gode å se en Xiaomi-modell på topplistene som sendes ut hver måned, der de ti mest solgte telefonene hos Telia første halvår alle var Apple og Samsung-telefoner.

Også globalt gjør kineserne det stort. Forrige kvartal gikk de forbi Apple og kapret andreplassen bak Samsung, med en formidabel vekst på 83 prosent.

Merk at tallene er antall enheter og ikke verdien av dem. I Canalys' rapport over det globale salget ble det anslått av at den gjennomsnittlige Xiaomi-telefonen koster 40 prosent mindre enn Samsungs snittelefon og 75 prosent mindre kontra Apple.

Sjekk også ut Xiaomis Air Charge-teknologi:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer