Xiaomi starter salg i Norge

Ny kinesisk utfordrer i det norske mobilmarkedet.

POPULÆR KINESER: I Kina er Xiaomi ett av de mest solgte mobilmerkene. Nå blir telefonene tilgjengelig også for nordmenn. Foto: XIAOMI
POPULÆR KINESER: I Kina er Xiaomi ett av de mest solgte mobilmerkene. Nå blir telefonene tilgjengelig også for nordmenn. Foto: XIAOMI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens Xiaomi er en av de absolutt mest populære mobilprodusentene i Kina (verdens 5. største mobilprodusent globalt), har ikke selskapets telefoner vært tilgjengelig i markeder i resten av verden (selv om vi fikk et par dager med Xiaomi Mi2 for tre år siden).

Det blir det slutt på nå – Xiaomi starter nå ekspansjonen globalt, og det inkluderer Norge. Via nettbutikken mistore.no får man nå kjøpt Xiaomi-produkter også her til lands.

Kjent for billige toppmodeller

Selskapet er kjent for toppmodeller som ofte koster vesentlig mindre enn konkurrentene. I den norske nettbutikken er utvalget foreløpig noe begrenset, med fem telefoner pluss et treningsarmbånd, en drone, en ståhjuling og en håndfull andre ting.

– Vi vil distribuere alle Xiaomis produkter, sier daglig leder i Xiaomi Norway, Baard A. Lindvaag, i en pressemelding, og antyder med det at flere produkter er på vei. Den tilsvarende svenske butikken har større utvalg per i dag.

TOPPMODELLEN: Mi5 er Xiaomis gjeldende toppmodell.
TOPPMODELLEN: Mi5 er Xiaomis gjeldende toppmodell. Vis mer


Mi5 – toppmodellen

Den gjeldende toppmodellen er Mi5. Telefonen har 5,15" skjerm med full HD-oppløsning, Snapdragon 820-prosessor (toppmodellen fra Qualcomm), 32 GB lagringsplass, 3 GB arbeidsminne, 16 Mp f/2.0-kamera, fingeravtrykksleser, IR-sender og 3.000 mAh batteri. Dessuten støtter den hurtiglading via Quick Charge 3.0, men telefonen har ikke støtte for minnekort.

I praksis en modell som maskinvaremessig fint kan sammenligne seg med de heftigste toppmodellene på markedet.

Prislappen er 5.390 kroner i den norske nettbutikken; en god del høyere enn de 2.600 kronene den koster i Kina, vel å merke, men allikevel en tusenlapp billigere enn mange av konkurrentene.

Dermed får erkerival Huawei konkurranse fra hjemlandet også her til lands. Selskapet har til nå vært den eneste store kinesiske aktøren på det norske markedet og fikk god kritikk for sin nye toppmodell, P9 tidligere i år.

Vi har bedt om et testeksemplar av Mi5, så følg med utover sommeren for vår vurdering.

PS! Lurer du på hvordan du uttaler Xiaomi? Det uttales omtrent akkurat likt som om du sier "show me" på engelsk. Hør bare her.

LES OGSÅ:
Dinsides mobiltester
Huawei P9 - kinesisk telefon med to kameraer på baksiden
Telenor lar deg bytte telefon én gang i året

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer