Xperia SmartTags

Smart NFC-løsning fra Sony.

Sonys SmartTags kan gjøre mobilhverdagen enklere. Foto: Sony/YouTube
Sonys SmartTags kan gjøre mobilhverdagen enklere. Foto: Sony/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi nevnte dem så vidt da vi skrev om Sony Xperia S, men syntes etter hvert at de var såpass smarte at de fortjente en egen artikkel.

På CES-messa i Las Vegas har Sony nemlig vist frem sin nye "oppfinnelse" – SmartTags. Riktignok bak en glassmonter der ingen fikk prøve.

SmartTags er små brikker som måler 3 cm i diameter og bare veier to gram. Idéen er enkel: brikken kan gi telefonen din instruksjoner, og dette skjer via NFC (Near Field Communication), som vi har nevnt ved flere anledninger i det siste. Trenger du å lese deg opp, henvises du herved til artikkelen bak lenka du nettopp passerte.

Første gang du bruker en slik SmartTag, holder du telefonen din inntil den, og deretter kan du definere hva som skal skje når du ved senere anledninger holder telefonen inntil den samme brikken. Dette skjer via Android-appen LiveWare manager, som følger med Sony Ericsson-telefonene, men som også er tilgjengelig i Android Market. Løsningen forutsetter at du har en NFC-kompatibel telefon.

Eksemplene er mange. Her er noen bruksområder:

  • Ha en hengende fra speilet i bilen, og når du berører den med telefonen, slås Bluetooth og GPS på, WiFi av og starter Google Maps-navigeringen.
  • Heng en på veggen rett innenfor døra hjemme, som setter telefonen på lydløs, aktiverer WiFi og slår av Bluetooth.
  • Ha en på nattbordet som setter telefonen på lydløs, slår av WiFi/Bluetooth og synkronisering av epost, samt setter alarmen til 0630.
  • Ha en på pulten på jobb som aktiverer WiFi, setter telefonen på lydløs og åpner kalenderapplikasjonen
Kanskje finner du enda flere bruksområder for å automatisere hverdagen?

Pris og lanseringstidspunkt er ennå ikke kjent. Under ser du en video av hvordan det fungerer:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer