XY holder orden på eiendelene dine

Hvor ble det av nøkkelknippet? Eller bikkja?

SMART TILBEHØR: Med denne lille brikken skal du kunne opp spore opp tingene dine om du roter de bort eller noen stjeler dem. Foto: XY
SMART TILBEHØR: Med denne lille brikken skal du kunne opp spore opp tingene dine om du roter de bort eller noen stjeler dem. Foto: XY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En person bruker i gjennomsnitt ti minutter om dagen på å finne igjen de personlige eiendelene sine. Det er et halvt år av livet ditt, det.

Hva om du kunne bruke den tiden på noe viktigere?

Nå kommer dingsene som kan hjelpe deg med det.

XY er navnet på en ny, liten brikke som du kan spore opp ved hjelp av en app på mobilen.

Du kan feste brikken på husnøkkelen, veska eller andre eiendeler som er viktige for deg, og raskt finne ut hvor de er - i hvert fall i teorien.

Les også: Nå blir også smykkene smarte

Tre sporingsmåter

XY kobles til mobilen via Bluetooth, og vil i første omgang fungere med iPhone og Android-telefoner. Den tilhørende appen kan brukes i tre forskjellige sporingsmoduser:

Find-It: Lar brukere spore brikker innenfor en rekkevidde på 45 meter av telefonen. Hvis du er utenfor rekkevidde, vil du kunne se hvor den befant seg sist.

Keep-It: Sørger for at du kan holde øye med verdisakene dine til enhver tid. Hvis du beveger deg utenfor rekkevidde av brikken, vil du bli varslet om det.

Lost-It: Du kan markere en brikke som forsvunnet, og så vil andre XY-brukere innenfor rekkevidde hjelpe deg å spore den opp igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer