Yaata - SMS-appen brukerne elsker

Full av lovord i Play Butikk.

GODE SKUSSMÅL: SMS-appen Yaata vurderes høyt av brukerne som har lastet den ned fra Play Butikk. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
GODE SKUSSMÅL: SMS-appen Yaata vurderes høyt av brukerne som har lastet den ned fra Play Butikk. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blant de mest utbredte mobile operativsystemene, er Android fremdeles alene om å la deg bytte ut sentrale apper med de du foretrekker selv, som ringe- og SMS-appen, eller hjemskjermen om du vil.

Vi har tidligere sett på fem fine SMS-apper for Android, og i dag har turen kommet til nok en godbit; YAATA. Eller «Yet Another Android Texting App», som akronymet så beskjedent står for.

Appen er utviklet av polske Rafał Kaczmarczyk; seniormedlem i det store utviklerforumet XDA Developers, og han har høstet svært mye positiv omtale fra Android-brukere etter at han slapp SMS-appen sin i Play Butikk forleden dag.

I skrivende stund har den 4,8 av 5 stjerner i snitt.

Både for nybegynnere og avanserte

ENKEL OG AVANSERT: Om du vil, finnes det en drøss av funksjoner og innstillinger i Yaata
ENKEL OG AVANSERT: Om du vil, finnes det en drøss av funksjoner og innstillinger i Yaata Vis mer


Etter å ha prøvd Yaata må vi si oss enige i utviklerens utsagn om at dette er en SMS-app både for nybegynnere og mer avanserte brukere.

Av utseende kan den minne litt om en av våre favoritter, Textra, men under panseret ligger det et svært rikt utvalg av innstillinger og muligheter som du kan leke deg med om du vil.

Allikevel er appen under 3MB stor og virker å være kjapp som bare det, noe som sjelden er tilfelle på såpass funksjonsrike SMS-apper.

Chattebobler og tilpasninger

Her finner du blant annet muligheten for såkalte «chattebobler» (på samme måte som i Facebook Messenger-appen), et hav av tilpasningsmuligheter (for eksempel forskjellige vibrasjonsmønstre og LED-blinkefarge per kontakt) og kjekke ting som å sette et fremtidig tidspunkt for sending av SMS eller å angi et automatisk svar om du er opptatt; for eksempel om du er på kino.


Det er også mulig å gjøre tilpasninger pr kontakt, slik at enkelte kontakter kan ha egne varslingsikoner, farger på snakkeboblene og så videre.

Et par av de mer avanserte funksjonene krever at du donerer penger til utvikleren, der du selv kan velge blant flere beløp. Det minste beløpet er imidlertid 25 kroner.

YAATA SMS for Android (Play Butikk, gratis)

LES OGSÅ: Ni apper vi ikke klarer oss uten

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer