YotaPhone - mobilen med to skjermer

Nå er den straks klar for markedet.

Yotaphone har skjerm på begge sider. Den ene skjermen trekker ikke strøm og egner seg derfor til å vise statisk informasjon, for eksempel en billett som demonstrert her. Foto: TechCrunch
Yotaphone har skjerm på begge sider. Den ene skjermen trekker ikke strøm og egner seg derfor til å vise statisk informasjon, for eksempel en billett som demonstrert her. Foto: TechCrunch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mobil med skjermer både på fronten og baksiden, hva i alle dager skal man med det? Dette var min første tanke da jeg først hørte om russiske YotaPhone under årets CES i Las Vegas.

Vel, hemmeligheten ligger i skjerm nummer to. Det er nemlig ikke noen vanlig skjerm, men en såkalt e-ink-skjerm, ofte omtalt som elektronisk papir.

Fordelen med elektronisk papir er at skjermen slutter å trekke strøm så snart bildet er tegnet opp. Det er nettopp derfor teknikken brukes på lesebrett som Amazons Kindle, som kan brukes i ukevis uten å se snurten av en ladekabel.

Så hvorfor er dette implementert på Yotaphone? En av årsakene er nettopp elektroniske bøker. En annen er at du kan ha et bilde som vises konstant, og på den måten gi mobilen et personlig preg. Et bilde av kjæresten, barna eller hamsteren, kanskje?

Kan være veldig nyttig

Og så kan du speile bildet på hovedskjermen til det elektroniske papiret ved å dra to fingre over den. Dermed kan flybilletten vises selv om mobilen er avskrudd, du kan ha framme bykartet uten å være redd for at mobilen skal gå tom for strøm og så videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer