YouTube åpner for offline-visning

Mobil-appene får ny funksjon i november.

I løpet av året vil det bli enda enklere å se Ylvis-farsotten The Fox med mobilen, selv om du ikke har mobildekning. Foto: Kirsti Østvang
I løpet av året vil det bli enda enklere å se Ylvis-farsotten The Fox med mobilen, selv om du ikke har mobildekning. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart vil YouTube endelig la deg se dine favoritt-vidoer på nettstedet selv om du ikke har nettilgang. I hvert fall på mobilen.

I november oppdateres nemlig YouTube-appene med en ny offline-funksjon som vil gjøre det mulig for brukere å ha tilgang på videoer "i en kort periode når en internett-forbindelse ikke er tilgjengelig", heter det på YouTubes blogg.

Sniklansert for Android

Frem til nå har offline-funksjonalitet stått på forbudt-listen i YouTubes retningslinjer.

Det har likevel blitt laget en rekke tredjepartsløsninger som kan brukes for å laste ned YouTube-klipp. Vi har omtalt noen:

  • Last ned HD-klipp fra YouTube
  • TubeMate laster ned YouTube-videoer
I det siste har imidlertid reglene blitt tøyd opp, skriver The Verge.

I fjor fikk Android-appen fikk støtte for forhåndsinnlasting av videoer, noe som gjør det mulig å se en film ferdig offline så lenge avspillingen begynner når man har nett-tilgang. Den kommende løsningen vil sannsynligvis tilby mer enn bare dette.

Les også: Slik får du mer ut av YouTube

Nettvideo populært på mobil

Nøyaktig hvordan den nye offline-funksjonen for mobil-appene til YouTube vil fungere, får vi ikke se før i november. Det store spørsmålet blir antagelig hvor lenge "en kort periode" er. Det kan bety alt fra minutter til timer og dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.