YouTube-appen igjen blokkert på Windows Phone

Nok en gang gang stikker Google kjepper i hjulene for Microsoft.

Google er ikke fornøyd med Microsofts forsøk på å lage en YouTube-app for Windows Phone. Foto: Loftås, DinSide.no
Google er ikke fornøyd med Microsofts forsøk på å lage en YouTube-app for Windows Phone. Foto: Loftås, DinSide.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal man ha suksess på mobilmarkedet i 2013 må man kunne levere apper som folk ønsker å bruke. Om man har en iPhone eller en Android-basert mobil spiller sjeldnere og sjeldnere noen rolle, de mest brukte appene finnes nesten alltid for begge plattformer.

Men i skyggen av de to markedslederne finner vi Windows Phone fra Microsoft, med Nokia-mobiler i fronten. Her er ikke situasjonen alltid like lys når det gjelder app-utvalget, men Microsoft og partnere jobber iherdig for å tette hullene.

Les også: Ring gratis med disse appene

Blokkert

Det er imidlertid ikke bare enkelt, spesielt når en av de mest populære appene er knyttet til en av konkurrentenes tjenester, nemlig Googles YouTube. Microsoft laget først en YouTube-app som Google blokkerte, fordi den ikke inneholdt reklame. Derfor laget Microsoft en ny app med reklame, som Google nå nettopp har blokkert igjen, skriver ITavisen.

Begrunnelsen skal være at appen fortsatt ikke helt tilfredsstiller Googles lisenskrav, men detaljene er litt uklare.

Sabotasje?

Microsoft raser nå over stengingen, og hevder blant annet at beslutningen strider mot Googles eget engasjement for åpenhet. De tror Google gjør dette kun for at Windows Phone-eiere ikke skal få samme gode YouTube-opplevelsen som i Android og iOS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer