Google Messages

Ypper til SMS-krig

Google slipper stor oppdatering til Google Messages og slår tilbake mot Apple.

IPHONE OG ANDROID: Google oppdaterer Google Messages, men sliter med å få Apple med på RCS-laget. Foto: Kirsti Østvang
IPHONE OG ANDROID: Google oppdaterer Google Messages, men sliter med å få Apple med på RCS-laget. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google jobber hardt med å gjøre RCS til den store arvtakeren til den gamle og gode SMS-en, men møter på et stort hinder i Apple som ikke har noen planer om å støtte teknologien på iPhone.

RCS står for Rich Communication Services og er en protokoll definert av GSMA; teleoperatørenes globale organisasjon, og er mye mer avansert enn SMS-en. Teknologien har støtte for gruppemeldinger, bilder og video i høy oppløsning og ting som «lest»-merking og opplysning om at motparten skriver en melding.

Teknologien ble i 2008 (!) valgt ut til å erstatte SMS-standarden.

Trapper opp

Nå slipper Google en stor oppdatering til Google Messages som kan framstå som en opptrapping i «krigen» mot Apple.

Riktig nok til Google Messages-appen, men funksjonene gjelder også for RCS-teknologien, noe som betyr at de ikke er kompatible med SMS-standarden.

Blant nyhetene er reaksjoner på meldinger. Har du en Android-mobil og har sendt tekstmeldinger med en som bruker iPhone, har du kanskje lagt merke til at du får varsel om at avsenderen «reagerte på meldingen din» med et emotikon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.