Zepto MIO 338

Det kommer stadig flere PDAer på markedet som bygger på Pocket PC 2002-operativsystemet, samtidig som de er små, enkle og rimelige. Mio 338 er nok et vellykket produkt i denne klassen.

Publisert
Zepto MIO 338

Gjennom lang tid har PDAer basert på Microsofts Pocket PC-operatvisystem vært dyre, avanserte og funksjonsrike. I den siste tiden har det imidlertid kommet mange modeller som er betydelig billigere, selv om det går på bekostning av de mest avanserte funksjonene. Det er likevel snakk om solide håndholdte PCer.

Det er ikke lenge siden vi testet en slik PDA fra Packard Bell – en maskin som var eksepsjonelt liten og tynn, til Pocket PC-enhet å være. Nå er turen kommet til Mio 338, som i Norge blir distribuert av Zepto.

Størrelsen teller ikke

Mio 338 er definitivt blant de aller minste Pocket PC-enhetene på markedet. Tykkelsen er kun 11.8 mm, og den veier 122 gram. Skjermen har oppløsning på 240x320 piksler, og kan vise 65.000 farger.

De øvrige spesifikasjonene til Mio 338 er ikke spesielt overraskende – den har en 200 MHz Intel prosessor, 64 MB RAM og 32 MB ROM. Dette holder altså til vanlig bruk, men dagens toppmodeller har som regel 400 MHz prosessorer, som tillater mer krevende applikasjoner. Slike vil Mio 338 muligens slite med.

Når det gjelder tilkoblings- og utbyggingsmuligheter har Mio 338 innebygd plass for SD/MMC-minnekort, samt infrarød port. Du kan naturligvis enkelt synkronisere PDAen med din PC via den medfølgende dokkestasjonen.

Utseendemessig er Mio 338 meget tiltalende. Som de aller fleste PDAer er den sølvfarget, med noe blåfarge rundt skjermen. I det du skrur på enheten lyser knappene blått – en ganske stilig effekt.

Zepto MIO 338

Tilkoblingsmulighetene til Mio 338 er plassert øverst – der finner vi IR-porten samt minnekortplassen. På venstre side har designerne plassert en scrolleknapp og knappen som aktiverer stemmeopptak.

I bruk

Den største fordelen med Mio 338 er størrelsen. Vi har riktignok sett mindre PDAer som bygger på andre operativsystemer, men når det gjelder Pocket PC-enheter, som alltid har vært avhengige av store skjermer, er denne blant de minste og letteste. Dette gjør den meget behagelig å bruke, og attraktiv for brukere som er ute etter en håndholdt PC som først og fremst er praktisk.

Pocket PC 2002 er et fleksibelt operativsystem, og de fleste som har erfaring med Windows vil raskt finne frem til de viktigste funksjonene. Utviklerne har lagt til noen ekstra programmer for bildevisning (med begrenset redigering) og lignende, men ingenting spektakulært.

Zepto MIO 338

Vil du på nettet, må du nøye deg med IR-port og mobiltelefon, en løsning som ikke er verdens mest praktiske, men fungerer. Avanserte funksjoner som innebygd Bluetooth eller WLAN finnes ikke i denne modellen, noe vi heller ikke forventer til den prisen.
Skjermen er ikke den største vi har sett, men kvaliteten er i alle fall god, med klare og skarpe farger.

Konklusjon

Mio 338 er rettet mot førstegangskjøpere, og ikke profesjonelle brukere. Den koster rundt 3.000 kroner, noe som er en svært hyggelig pris for en PocketPC-maskin – men du kan naturligvis ikke forvente deg topp spesifikasjoner.

Skal du har en PDA med alle tenkelige tilkoblings- og utbygningsmuligheter, er det nok alternativer tilgjengelige i de høyere prisklasser. Er du derimot ute etter en funksjonell håndholdt som er lett å ha med seg og ikke koster skjorta, er Mio 338 er svært godt valg.
Bølgen av lavpris PDAer fortsetter, og vi kommer snart tilbake med tester av nye modeller fra Dell og HP.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer