Zoom skjerper sikkerheten

Ny oppdatering skal fikse flere av de kjente sikkerhetsproblemene.

EKSPLODERT: Bruken av videomøte-tjenesten Zoom har eksplodert under coronakrisen. Selskapet gikk fra 10 til 300 millioner brukere fra desember i fjor til nå. Foto: Dado Ruvic/Reuters/NTB Scanpix
EKSPLODERT: Bruken av videomøte-tjenesten Zoom har eksplodert under coronakrisen. Selskapet gikk fra 10 til 300 millioner brukere fra desember i fjor til nå. Foto: Dado Ruvic/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Videomøte-tjenesten Zoom har tatt av under coronakrisen, men den økte populariteten åpnet også dørene for en rekke sikkerhetsrelaterte problemer som vi har omtalt ved flere anledninger her på Dinside.

Blant annet kom det fram at data ble sendt til Facebook selv om brukeren ikke hadde konto der. I tillegg ble det et problem at såkalte «zoombombere» kunne ta over videomøter og spamme deltakerne med porno.

Zoom 5.0

Nå har Zoom sluppet en viktig oppdatering som tar sikte på å fikse en rekke av dem.

Ifølge The Guardian kommer nyeste versjon av appen, Zoom 5.0, med forbedret kryptering og nye personvernkontroller. Dette som et ledd i en 90-dagersplan selskapet la frem tidligere i april hvor de lovet å fokusere kun på å forbedre sikkerhet fremfor å lansere nye funksjoner til tjenesten.

Bedre kryptering

I den nye versjonen vil møteverter kunne rapportere brukere til Zoom med en sikkerhetsknapp. I tillegg blir venterom-funksjonen, hvor møtedeltakere må stå i en kø før de får komme inn i et videomøte, en standardfunksjon. Dessuten vil alle møter nå kreve et passord for å komme inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer