ZTE Blade

Android-mobil som er så billig at den kunne vært solgt på loppemarked. Vel, nesten.

DETTE LIKER VI: Den 3.5 tommer store skjermen er både sylskarp og lyssterk, og prisen på ZTE Blade tatt i betraktning er vi rett og slett imponert. Det er likevel ikke alt som stemmer med denne mobilen. Foto: Øivind Idsø
DETTE LIKER VI: Den 3.5 tommer store skjermen er både sylskarp og lyssterk, og prisen på ZTE Blade tatt i betraktning er vi rett og slett imponert. Det er likevel ikke alt som stemmer med denne mobilen. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Googles mobile operativsystem, Android, kaprer stadig nye markedsandeler fra blant annet Apple og Nokia, og én av flere grunner til det er mobiler som dette.

Du har ikke hørt om ZTE, du heller? Det er du ikke alene om. Plutselig dukket ZTE Blade opp, en Android-mobil til usle 14-1500 kroner. Det er ikke den første billigversjonen med Googles populære OS installert, og garantert ikke den siste.

Strålende skjerm

ZTE er Kinas neststørste produsent av utstyr til telekommunikasjon, og de har også CVen i orden når det kommer til mobiltelefoner - med unntak av at distribusjonen i Europa og andre deler av verden ikke har vært overveldende.

Blade gjør mye riktig, men den går også på trynet et par-tre steder.

Utseendet er det blant annet ikke mye galt med. Den føles dønn solid, og plastfølelsen en kanskje forventer av en så rimelig mobil er fraværende. Blade ligger dessuten veldig godt i hånda, og skli-ut-av-nevene-følelsen som til og med dyrere mobiler i disse dager er utstyrt med, er heldigvis ikke noe problem her.

Mobilen er dessuten liten. Den har en like stor skjerm som blant annet iPhone 4, men er likevel merkbart mindre og lettere (110 gram) - om enn noe tykkere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer