ZTE Skate

Billigmobil med en skjermstørrelse som langt overgår prisen.

LITT EKSTRAHJELP: ZTE Skate kjører et helt rent Android-operativsystem, og er derfor ganske knusktørr og kjedelig ut av eska. Vi har hjulpet til litt med blant annet Launcher Pro, og hvis du kjøper Skate vil den ikke uten videre se slik ut. Foto: Øivind Idsø
LITT EKSTRAHJELP: ZTE Skate kjører et helt rent Android-operativsystem, og er derfor ganske knusktørr og kjedelig ut av eska. Vi har hjulpet til litt med blant annet Launcher Pro, og hvis du kjøper Skate vil den ikke uten videre se slik ut. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antall nordmenn som hadde hørt om kinesiske ZTE før en smartmobil ved navn Blade kom på markedet kan telles på én tannpirker. Den Android-baserte telefonen raste derimot inn på øvre halvdel av blant annet Netcoms salgslister, og har ifølge ZTE Norge solgt svært bra det siste året.

Det er kanskje ikke så rart med tanke på at prisen på rundt 1.300 kroner gjør mobilen til den sannsynligvis billigste inngangsporten til Googles Android-operativsystem, og til en svært rimelig telefon uansett hvordan den kategoriseres. Noen vil helt sikkert ikke være fornøyd med den ganske beskjedne skjermstørrelsen på Blade, og telefonen var heller ikke noen racer verken på spesifikasjonsarket eller i praksis.

Det er her ZTE Skate kommer inn. Den plusser på ganske mye både her og der, og selv om det er fristende å kalle den en "Blade på steroider", er det greiere å behandle den ganske hipt døpte mobilen på egne premisser. Og så liker vi ikke å snakke pent om steroider.

Stor skjerm for småpenger

Skate har for det første en stor skjerm. Det begynner Android-eierne å bli ganske bortskjemt med, men på en mobil til rundt 1.900 kroner er dette fortsatt ikke hverdagskost. Den måler 4.3 tommer, og selv om oppløsningen på 480 x 800 ikke setter noen verdensrekorder, er kvaliteten grei nok. Noen vil nok legge merke til at sortnivået ikke er like bra som på de beste skjermene fra Apple, HTC og ikke minst Samsung, men det er mer pirk enn en vesentlig innvending mot skjermen som sådan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer