0-100 på 0,7 sekunder

Er du opptatt av store motorer, hestekrefter og vanvittig akselerasjon? Da bør du ta deg en tur på dragrace.

Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (DinSide Motor): To enorme brøl bruker 8.000 trommehinner som trampoline. Noen mikrosekunder senere er store deler av stadion innehyllet i røyk. De vanvittige farkostene farer fremover, men bremser raskt ned, stanser og rygger tilbake mot startstreken. Lukten av svidd gummi når frem til publikum, som forventningsfullt stirrer ned mot de to monster-maskinene. Ansiktsuttrykkene sladrer om begeistring og lidenskap, iblandet respekt og et lite snev av engstelse.

Stigende spenning

De to "bilene", som mest av alt minner om raketter med hjul, triller sakte fremover mot startlinjen. Den øverste lysrekken tennes. Spenningen stiger og hundrevis av fingre finner veien inn i like mange øreganger. "Proffene", som har vært på dragrace før, har for lengst fått på plass ørepropper og hørselvern, og stirrer spent ned mot det som skal skje.

Eksplosjoner

Uhyrene kryper sakte fremover og den andre lysrekken tennes. Dermed aktiveres den gule startlys-rekken som fyker ned mot den grønne lampen. I samme øyeblikk som den grønne lampen tennes, høres det ut som om de to motorene skal eksplodere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer