0,15 liter per mil

Z22 kalles konseptet, som er utviklet av det nystartede tyske firmaet Loremo Automotive GmbH. Bilen skal altså bruke revolusjonerende 0,15 liter diesel per mil – eller 0,25 liter per mil i sportutgave.

Publisert

Konseptet ble presentert under 50-årsjubileet til det tyske naturvernforbundet ”Deutschen Naturschutzrings” (DNR), og en kjøreklar prototype skal presenters under bilutstillingen i Frankfurt i 2001. Det tyske firmaet som står bak utviklingen av bilen, har ennå litt vei å gå før finansieringen er i orden, men etter planene skal bilen settes i serieproduksjon fra sommeren 2003.

Lettvekter

Firmaet er tilbakeholdne med bilder av denne nye modellen, så den eneste pekepinnen vi får om hva vi kan forvente oss, er av den grafiske framstillingen du kan se til venstre. Bilen skal oppnå sitt vennlige forbruk blant annet gjennom lav luftmotstand og lav egenvekt. Bilen skal veie i underklant av 450 kilo, og luftmotstanden skal være 40 prosent mindre enn hos en ordinær småbil anno dagens. Sittearrangementet i bilen er dessuten rimelig spesielt: baksetepassasjerene (ja, det er plass til fire i bilen) sitter med ryggen mot kjøreretningen.

Tosylindret med direkteinnsprøytning

Så lavt forbruk krever også sitt av motoren. Når den skal klare seg på 0,15 liter diesel per mil, sier det seg selv at dette ikke er en 3,0-liters V8 med hundrevis av hester. Bilen er planlagt i to utgaver: en Eco- og en Sport-utgave. Begge er utstyrt med en tosylindret dieselmotor med direkteinnsprøytning. Forskjellen ligger altså i hestekreftene. Eco-utgaven får 20 hestekrefter – og skal ha en akselerasjonstid fra 0-100 kilometer i timen på 18,0 sekunder. Toppfarten her er 140 kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer