1. Mini One Cabriolet

Minien gir den beste og mest luftige kabrioletfølelsen av testbilene. At den i tillegg er ganske praktisk og med klart morsomste kjøreegenskaper, gjør at den klatrer til topps i vårens kabriolettest.

Publisert
Sist oppdatert

For kjøreegenskapene er spesielt morsomme i Mini, selv om begge konkurrentene var skodd med bredere lavprofildekk hadde de ikke en sjanse mot Minien med den nostalgiske dekkdimensjonen 175/65-15. Det bør nevnes at Minien operere i grenseland for hva som er komfortabelt selv med disse dekkene, og selv om det ser bra ut tror vi Opelens 205/45-17 hadde vært en komfortkatastrofe på Minien.

På tur

Minien er den korteste av bilene, og derfor vi hadde ikke trodd på forhånd at den lille tassen kunne frakte fire voksne relativt greit. Enda mer overrasket ble vi da det bakovervendte barnesetet smatt på plass i baksetet, og en relativt langbent person kunne sitte i passasjersetet foran. Barnevognen ble imidlertid stående i garasjen.

Det er ikke meningen å forlede noen til å tro at denne bilen kan fungere som familiebil, i praksis må baksetet taes i bruk som bagasjerom hvis det er snakk om bagasje for en helg for to personer. Likevel er den fleksibiliteten nok til å kunne fungere som en morsom nummer-to-bil.

Fleksibel motor

1,6-literen i Mini er snill i bytrafikk med relativt mye krefter på lave turtall. En presis girkasse gjør også toppeffekten mer tilgjengelig, og du kan ha ganske mye moro med denne bilen på de svingete yndlingsveiene. Steget opp til versjonen med 115 hestekrefter koster 24.000 kroner, og akselerasjonen forbedrer seg da fra 11,8 sekunder til 9,8 sekunder. Forskjellen er merkbar, og de som verdsetter litt ekstra spurtegenskaper bør vurdere dette motoralternativet. Kjøreegenskapene tåler fint en større motor, og i nær fremtid skal vi teste toppversjonen med en kompressormatet motor med 170 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.