1. Volkswagen Golf

Vi har tidligere skrevet at Golfen er tilbake som målestokk i sin klasse. Kvalitetsfølelse, finish og materialvalg er best i klassen, og kjøreegenskapene er solide.

Publisert
Sist oppdatert

Likevel har vi ikke entydig anbefalt bilen i tidligere tester, hovedgrunnen til det er stiv pris. Golfen er svært gjennomført på alle områder. Det eneste vi savner er overraskelser. Alt du finner om bord i den nye Golfen er gjennomtenkt og fornuftig, men den siste lille spennende aha-opplevelsen mangler. På dette området var Peugeot 307 mer spennende når den kom.

Solid

Etter flere dager bak rattet i Golf er det et solid inntrykk som fester seg. Tøffe svinger, komfortable svinger, tøffe telehivveier, grusveier og motorveier – Golfens veiegenskaper takler alle disse utfordringene. Dessuten har den et elektronisk stabilitetssystem som fungerer betryggende.

I tillegg er kjørestilling og komfort bra nok til at utfordringene kan takles i time etter time. I sammenlikningen er det kun motorveikomforten i 307 som når opp til Golfen, på alle andre underlag er Golfen best.

Frakjørt

Prisproblemet til Golf illustreres ved at den er den dyreste bilen med den effektsvakeste motoren. Grunnen til at 1,6-literen på 102 hestekrefter overlever i selskap med konkurrentenes 1,6-litere på 110 hestekrefter er at den har greit med dreiemoment tidligere enn de to andre, og at bensinforbruket er på samme nivå. Golfen blir frakjørt med over ett sekund dårligere tid i akselerasjonsøvelsen, og har noen km/t lavere toppfart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer