10 myter om sommerdekk

Se hvilke som holder vann!

"Hjulene skal alltid monteres på samme plass som forrige gang" - myte eller fakta? Foto: Colourbox.com
"Hjulene skal alltid monteres på samme plass som forrige gang" - myte eller fakta? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dekk er for mange et av biltilbehørene som det er aller kjedeligst å bruke penger og tid på. De er runde, svarte og triste.

Men om ulykken er ute, kan ditt dekkvalg være det som skiller mellom liv og død. Derfor har det svenske bilmagasinet på nett, Auto, Motor og Sport, testet 10 myter om sommerdekk. Slik kan du kanskje få en sikrere sommer for deg og familien.

Glemmer du dette, kan resultatet være dødelig

DinSide minner om at andre regler og tips kan gjelde for vinterdekkene.

Myte 1: De beste sommerdekkene er alltid de dyreste.Dette er en myte DinSide Motor har motbevist i årevis. Hvert år tester NAF og andre lignende europeiske organisasjoner ut årets aktuelle vinter- og sommerdekk. I forbindelse med dette tester DinSide Motor priser på dekkene - og funnene viser at de dyreste dekkene kan være like gode - og kanskje dårligere - enn de billige.

I årets pristest på sommerdekk fant vi blant annet at kvalitetstestens femteplass kan koste dobbelt så mye som testvinneren, og det i samme by. Dessuten kan du spare nesten 6.000 kroner på å velge riktig dekkforhandler i Oslo,

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer