1001-1002-DISTRONIC

Ett tusen og en - ett tusen og to - ett tusen og tre. Mercedes er tydeligvis lei av å telle, for den nye S-klassen som kommer i oktober er utstyrt med en automatisk avstandsregulerer.

Radarantennen sender ut tre signaler som hver har en radius på tre grader.
Radarantennen sender ut tre signaler som hver har en radius på tre grader. Vis mer
Publisert

Fra slutten av oktober kan alle som kjøper den nye S-klassen legge tellingen på hattehylla. Blant et tredevetalls tekniske nyheter på den nye modellen finner du nemlig DISTRONIC: piloten som kan holde riktig avstand for deg. Mercedes-Benz er først ute med denne tekniske nyvinningen.

Sammen med cruise-control

DISTRONIC kan bare benyttes sammen med bilens normale cruise-control, og fungerer i hastigheter mellom 40 og 160 km/t. Systemet består av en radarsensor og en micro-computer. Når systemet aktiveres, sender radarantennen bak grillen ut tre signaler. Hver av disse signalene har en vinkel på tre grader. Slik vil man få informasjon om avstanden til forankjørende i alle tre felt i tilfeller hvor man kjører på en tre-felts motorvei.

I radarantennen sitter det også tre mottaksenheter, som tar i mot informasjonen som sendes tilbake. Et digitalt system bearbeider så informasjonen, og den kommer opp på en skjerm på dashbordet.

Autopiloten reagerer

Har du innkoblet denne auto-piloten, er det imidlertid ikke du som står for avveiningene om hvordan du best kan utnytte denne informasjonen. Hvis mikro-computeren registrerer at avstanden er for liten, vil den iverksette straks-tiltak. Den vil enten redusere motoreffekten, eller hvis dette ikke synes å være tilstrekkelig, vil den sette foten ned og bremse. Når avstanden så igjen synes tilfredstillende for piloten, vil den akselerere til den er tilbake i den tidligere programmerte hastigheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer