11 bil-flopper vi
helst vil glemme

Historien er full av biler som har blitt gode publikums-favoritter. Men det finnes også biler som har floppet helt og som aldri skulle vært bygd. Her er elleve av dem.

UPOPULÆR ELBIL: GM EV1 var elbilen ingen ville ha. Foto: GM
UPOPULÆR ELBIL: GM EV1 var elbilen ingen ville ha. Foto: GM Vis mer
Publisert

At utseende ikke teller, er en myte. Ofte er det et håpløst design som gjør at en bil blir en flopp. Ofte er det vanskelig å skjønne hvordan designerne kommer opp med slike ideer. Enda vanskeligere å skjønne hvordan ideen får lov til å bli til en virkelig serieprodusert bil.

Men også teknologien som skjuler seg bak skallet eller kvaliteten på den ferdige bilen, kan være en direkte årsak til at en bil flopper. Vi har plukket ut elleve biler som vi mener fortjener den lite ærefulle hederen «de styggeste vi vet om». Lista, som er i alfabetisk rekkefølge, kunne vært mye lenger.

Og det er ikke bare vi som ønsker å glemme disse. Produsentene har nok hatt søvnløse netter på grunn av disse bilene.

Austin Princess

På 60- og 70-tallet solgte britiske biler godt i Norge. Men med en mengde streiker og dårlig arbeidsmoral, ble kvaliteten på de britiske bilene dårligere og dårligere.

British Leyland Princess (Austin Princess i noen land) får æren av å stå som et skrekkens eksempel på britisk bilindustris undergang. Bilen kom i 1975 og de fleste eksemplarene falt fra hverandre etter få år. I 1981 ble produksjonen stoppet etter at 225.000 biler var bygget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer