«Norges beste utsikter»

11 innsiktsfulle utsikter ved norske veier

NAFs egen turekspert presenterer Norges beste utsikter i egen veibok.

NORGES BESTE UTSIKTER: Fedje kan skryte av å ha kommune-Norges laveste høye punkt (42 mov), ved Hellisøy. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
NORGES BESTE UTSIKTER: Fedje kan skryte av å ha kommune-Norges laveste høye punkt (42 mov), ved Hellisøy. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Publisert

– Dette er ikke eksakt vitenskap. Utvalget er mest for å vise mangfoldet. Men av og til er det folk som spør om mine favoritter, og da er de jeg har listet opp i boka blant dem som har gjort mest inntrykk på meg.

Det forteller NAFs veibokredaktør, Per Roger Lauritzen. Han har sammen med Reidar Stangenes i Norsk Kulturarv laget boka «Norges beste utsikter – utsikter som gir innsikt».

Her kan man lese om 80 imponerende skuer å oppleve i landet vårt.

Ikke bare natur

Lauritzen er stort sett ute på veien eller i naturen. Han har både i egen og NAFs regi skrevet en rekke turbøker, og har derfor god oversikt over severdighetene i Norge.

I fjor lanserte Lauritzen og NAF boka om Norges fineste veistrekninger.

Denne gangen er Norsk Kulturarv med for å sikre at fokuset ikke kun blir på naturen.

– Vi har lagt vekt på utsikter som gir mer. Derfor er de fleste utsiktene i boka også over menneskeskapte kulturminner, forklarer Lauritzen til Dinside.

Her er elleve av de største favorittene.

11. Markøy i Lindesnes

Lindesnes fyrstasjon i Vest-Agder besto lenge av to fyr. Dette for å unngå at lyset fra Lindesnes ble forvekslet med fyret på Skagens Odde i Danmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.