De billigste elbilene på markedet

11 nye elbiler til under 250.000,-

Du får nå mange elektriske biler til godt under 200.000 kroner, og det beste av alt: Mange kan leveres på dagen.

BILLIG Å KJØRE: – Med de pris- og utstyrs-kampanjene som kjøres i dag, har det aldri vært billigere å kjøpe og kjøre elbil, sier daglig leder Thorolf Rudolfsen i Bilsenteret R2 på Romerike. Foto: Rune Korsvoll
BILLIG Å KJØRE: – Med de pris- og utstyrs-kampanjene som kjøres i dag, har det aldri vært billigere å kjøpe og kjøre elbil, sier daglig leder Thorolf Rudolfsen i Bilsenteret R2 på Romerike. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Det skrives side opp og side ned om de dyre, luksuriøse elbilene. Tilbudet av billige elbiler begynner imidlertid å bli stort.

Dette er biler som vil gi deg det aller rimeligste bilholdet. Spesielt for pendlere som sliter med høye bompenge-regninger vil disse bilene kunne spare store utgifter.

I tillegg er dette biler det ofte ikke er ventetid på. I noen tilfeller kan du få bil på dagen.

Citroën billigst

Billigst av alle er Citroën C-Zero, som du kan kjøpe for 144.380 kroner, pluss frakt og registreringskostnader. Dette varierer fra forhandler til forhandler, alt etter hvor du befinner deg i Norge.

At søstermodellen Mitsubishi i-Miev kostet 250.000 kroner, da den kom på markedet i 2010, sier litt om at konkurransen i elbilmarkedet i Norge er blitt tøffere. Nå får du i-Miev til 149.900 kroner.

Begge bilene er registrert for fire, men rekkevidden er ikke all verden. Du kan regne med fra 100 til 150 kilometer. For en pendler kan imidlertid rekkevidden holde.

Aldri vært billigere

Den billigste elbilen, med relativt lang rekkevidde, er Renault Zoe. Forhandlerne tilbyr nå en kampanjemodell til 214.900 kroner. Da får du med en elektriker som monterer ladeboks hjemme hos deg på kjøpet. Rekkevidden oppgis til 400 kilometer, etter den gamle og snillere NEDC test-normen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer