Full stopp i bilproduksjonen

1,2 millioner biler ikke produsert

1,11 millioner arbeidsplasser direkte berørt

1,1 milloner ansatte er direkte berørt av produksjonsstans ved europeiske bilfabrikker. Her ser vi fra produksjonen av Mercedes S-Klasse. Foto: Mercedes.
1,1 milloner ansatte er direkte berørt av produksjonsstans ved europeiske bilfabrikker. Her ser vi fra produksjonen av Mercedes S-Klasse. Foto: Mercedes. Vis mer
Publisert

European Automobile Manufactures Assosiation, ACEA, har laget to interaktive kart over Europa og tilstanden i hvert enkelt av de 27 bilproduserende landene i tillegg til England. Den viser hvor mange ansatte som er berørt og tapet av produserte kjøretøy på de 229 bilfabrikkene som finnes i EU.

Sjekk antall berørte, tapt produksjon og antall stengte dager.

Akkurat nå er 1.110.107 arbeidere direkte berørt av Corona-krisen. Det er nesten halvparten av totalt 2,6 millioner arbeidere innenfor bil-, varebil-, lastebil- og buss-produsenter i EU og Storbritannia.

Tallene representerer bare de som er ansatt i en bilfabrikk, ikke underleverandørerene. Totaltallet er derfor langt høyere. I et større bilde sysselsetter bilsektoren 13,9 millioner mennesker i EU, ifølge ACEA.

Dessuten er det forsinkelse i datarapporteringen, slik at tallene på det interaktive kartet er for de direkte involverte også.

Tallene er foreløpig bare estimater i flere land og de øker stadig. Så langt er det over 1,2 millioner biler som ikke er produsert på grunn av produksjonsstopp, men allikevel er dette foreløpig den beste oversikten over det europeiske markedet akkurat nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer