1200 km i Nissan Leaf

Er det mulig å kjøre Oslo-Vestlandskysten tur retur i en elektrisk bil, på ei langhelg? Det er bare en måte å finne ut på!

1200 km i Nissan Leaf
Publisert
Sist oppdatert

Det høres kanskje ut som galskap, men i teorien er dette fullt mulig. Autofils utsendte skal altså kjøre 120 mil på ei langhelg uten hjelp av forbrenningsmotor. Alt skal gå på strøm! Men de av dere som har undersøkt de tørre fakta, vet at Nissan Leaf bare har en rekkevidde på maks 160-170 km før den må lades opp. Og ladinga tar mellom 8 og 12 timer. Hvordan kan dette gå på ei langhelg?
Vel, her er redningen: Hurtigladere!

Det har seg slik at ildsjelen Arnfinn Rustberggard ved Gol Auto har spadd opp fra egen lomme for å skaffe Nissan-forhandleren distriktets aller første hurtiglader. Det betyr at hvis Stølen kommer til Gol, kan han lade opp batteriet til 80% kapasitet på bare en halv time. Genialt!

Men etter Gol finnes ikke en eneste hurtiglader på ruten. Derfor må Autofils utsendte bruke all den kreativitet han besitter for å sikre seg kontinuerlig framferd. Dette blir interessant!

Del 1: Oslo - Gol

Del 2: Gol - Sogn

Del 3: Stadt - Oslo


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer