120.000 uten årsavgift

Omlag 2,2 millioner kjøretøy skal hvert år betale årsavgift her hjemme. Hittil i år har 120.000 eiere unnlatt å betale årsavgift. EU-kontrollen får mesteparten av skylda.

Uten blå oblat risikerer du at skiltene klippes. Foto: Jan Harry Svendsen
Uten blå oblat risikerer du at skiltene klippes. Foto: Jan Harry Svendsen Vis mer
Publisert

Økningen fra ifjor er nemlig formidabel - det er omtrent 50.000 flere som ikke har betalt forsikring eller årsavgift enn ved samme periode i fjor.

Totalt har 120.000 bileiere ikke betalt årsavgiften hittil i år - det er 30.000 flere enn i 1997.

Dårlig forfatning

-- En del bileiere mener trolig at kjøretøyet er i så dårlig forfatning at det ikke vil passere en periodisk kontroll. Følgelig lar de også være å betale årsavgift, mener Tollvesenet.

Klipper skiltene

Har du ikke betalt avgiften risikerer du at skiltene klippes. Det har både politi, tollvesen og biltilsyn anledning til å gjøre - selv uten at du blir varslet først. Før skiltene klippes sjekkes det imidlertid om du har betalt avgiften de siste dagene.

Hva gjør du?

Kommer du til bilen din og skiltene mangler skal det ligge en lapp som forteller hvorfor skiltene er fjernet og hvor du skal henvende deg.Normalt blir skiltene levert til biltilsynet, men å få de ut igjen er ikke gratis. I tillegg til den vanlige avgiften påløper det nemlig en tilleggsavgift på 900 kroner dersom skiltene dine klippes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.