1,3 mill færre Toyota-kunder

Toyota er en av verdens mest suksessrike bedrifter og har de siste tiårene erobret en enestående posisjon. Men selv ikke Toyota har klart å ri finanskrisestormen av.

1,3 mill færre Toyota-kunder
Publisert
Sist oppdatert

Nå opplyser Toyota, som opererer med avvikende regnskapsår (april til april) at selskapet i 2008-2009 må notere seg et driftsresultat på omkring 30 milliarder røde kroner. Dette er en enorm forverring sammenlignet med regnskapsåret 2007-2008, da Toyota endte opp med 113 milliarder norske kroner av det positive slaget.

En av de viktigste forklaringene bak det svake resultatet - som visstnok skal være det første røde resultatet siden 1950 - er selvsagt kraftig fallende bilsalg. Mens Toyota i regnskapsåret 2007-2008 klarte å finne kunder til utrolige 8,91 millioner biler, er tallet nå nede i 7,57 millioner. Det betyr at Toyota i siste regnskapsår solgte 1,34 millioner færre biler enn i 2007-2008, noe som utgjør en tilbakegang på 15 prosent.

USA verst

Mer enn halvparten av de tapte salgene skyldes merkets problemer i USA. Toyota endte opp med "bare" 2,2 millioner solgte biler i Nord-Amerika i 2008-2009, en nedgang på hele 25 prosent sammenlignet med året før, da Toyota klarte å selge nesten 3,0 millioner biler i det samme markedet.

I Europa gikk salget ned fra 1,28 millioner til 1,06 millioner, noe som betyr 17 prosent reduksjon i bilsalget. I Norge tar konkurrentene innpå selv om Toyota fortsatt er størst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer