Huskelista før langturen

13 ting du bør ha i bilen i vinter

Sjekk hva som er viktig for deg.

Publisert
Sist oppdatert

Tenk deg at du glir av veien en sein vinterkveld midt på Hardangervidda mens tung snø laver ned. Eller at du får motorstopp midt på Finnskogen, der det tilfeldigvis er 35 kalde. Eller at du kjører deg fast i den dype snøen på den øde hytteveien. Eller at du går tom for drivstoff midt på Dovrefjell, akkompagnert av en skikkelig vinterstorm.

Statistisk sett skjer det ikke mange, men er ingen trøst om du er den som er uheldig. Tenk på hvordan din reiserute er og bruk vår huskeliste til å plukke med deg det du kanskje trenger.

PS! I videoen på toppen går vi igjennom hele lista.

1. Refleksvest og varseltrekant

Begge deler er påbudt og skal være i bilen. De kan være livreddende i mørke og dårlig vær. Sørg for å vite hvor vesten/vestene er lokalisert i bilen før du reiser. Visste du forresten at vesten er ferskvare? Ta trekanten ut fra reservehjulsbrønnen og legg den lett tilgjengelig dersom du fyller bagasjerommet. Trekanten må stå minst 15 meter fra bilen. Gjerne mye lenger, spesielt dersom det er glatt.

2. Isskrape med snøkost

Du mister førerkortet dersom du har for lite sikt. En nedsnødd bil gir høyere drivstofforbruk, kan skape farlige situasjoner for deg og medtrafikanter, dårligere lys, kan stenge kjøling for motor og pakke snø til is for eksempel i brønnen under frontruta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.