130.611 norske biler tilbakekalles

Feil på kollisjonsputene kan gi fatale følger. Til nå er 11 personer drept, og over 100 skadd. Sjekk om din bil er på lista.

HÅNDARBEID: Det tar tid å skifte over 130.000 kollisjonsputer.   Foto: EPA / NTB Scanpix
HÅNDARBEID: Det tar tid å skifte over 130.000 kollisjonsputer. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vi tidligere har skrevet, verdens største tilbakekallingskampanje i bilbransjen er et faktum, og det ser ut til at utfordringene ingen ende vil ta.

De første tallene på bare noen få millioner biler globalt har over tid vokst seg til mange titalls millioner – 69 millioner i skrivende stund. Det er den japanske produsenten Takata som har produsert putene som tilbakekalles.

Nå hviskes det i gangene om at veksten kan fortsette til svimlende 280 millioner biler, og Norge er slett ikke fritatt.

Vi har innhentet tall fra alle de norske importørene for å finne ut hvor mange biler som er berørt her til lands. Antallet viser at Norge på ingen måte går fri.

Tallene vi har innhentet viser at 130.611 biler på norske skilter må inn på verksted som en følge av tilbakekallingen, fordelt på 29 bilmodeller fra åtte forskjellige merker. Omfanget ventes dessuten å øke betraktelig i antall enheter, men også til å gjelde flere merker.

↓ Er din bil på lista? Sjekk her!

- Dette er alvorlige opplysninger, og her er det viktig at bileierne raskt får god informasjon. De må få vite om dette gjelder deres bil, og skulle det være tilfelle, er det viktig at importøren ordner opp umiddelbart, forteller Randi Flesland, direktør for Forbrukerrådet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer