14 elbiler stoppet i morgen-rushet

I går slapp 30 elbil-sjåfører unna med en advarsel etter å ha kjørt alene i bilen kollektivfeltet. I dag ble de mottatt med bøter.

NYE REGLER: De nye reglene som trådte i kraft 2. juni tillater ikke elbiler å kjøre i kollektivfeltet, med mindre det er flere personer i bilen. Foto: SCANPIX
NYE REGLER: De nye reglene som trådte i kraft 2. juni tillater ikke elbiler å kjøre i kollektivfeltet, med mindre det er flere personer i bilen. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2. juni ble det innført forbud for elbiler mot å kjøre i kollektivfeltet på E18 mot Oslo dersom man kun er én person i bilen. Forbudet gjelder mellom klokken 07.00 og 09.00.

I går kunne man lese at mange elbilsjåfører ble stoppet ved Blommenholm på vei inn mot Oslo, men at de slapp unna med en muntlig advarsel. Mange av de som ble stoppet hevdet at de ikke kjente til forbudet, men det var også andre mer kreative svar på hvorfor de kjørte ulovlig.

LES MER: Se tallene som taler mot elbilene

Ingen flere advarsler

Politiet i Asker og Bærum gikk i går ut og sa at det i dag ikke ville bli flere advarsler dersom man ble tatt, og at straffen ville bli et forenklet forelegg på 4200 kroner.

Per Christian Ottesen ved Bærum Politistasjon forteller til Dinside at de stoppet mange biler i dag også.

– Vi stoppet 14 elbiler i dag, og alle fikk et forenklet forelegg. Vi hadde stoppet enda flere om vi hadde hatt kapasitet.

Ottesen forteller at de fleste vedtok forelegget med fatning.

– Det var ingen veldig kreative forklaringer i dag, alle vedtok forelegget. Forklaringene gikk enten på at de ikke visste om forbudet, eller ikke skjønte ikke de nye reglene. Noen var nok også ganske bevisste på hva de hadde gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer