Trafikkdrepte april 2019

14 omkom i trafikken i april: – Utviklingen går i feil retning

Stor økning fra fjoråret.

FLERE OMKOMMER I TRAFIKKEN: Tryg Trafikk liker ikke utviklingen så langt i år. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix
FLERE OMKOMMER I TRAFIKKEN: Tryg Trafikk liker ikke utviklingen så langt i år. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Så langt i 2019 har 31 mennesker omkommet i trafikken. Det er sju flere enn på samme tidspunkt i fjor.

Seniorrådgiver i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen, er bekymret for utviklingen.

– Utviklingen går i feil retning, og selv om de siste to årene ga en solid nedgang i antall personer som mistet livet i trafikken, trenger vi å se at den positive trenden fortsetter i årene som kommer dersom vi skal nå de nasjonale målene. Bilførere, syklister, MC-førere og andre trafikanter må ta bedre vare på seg selv og andre, sier Johansen.

Han opplyser at det i fire av ti dødsulykker er for høy fart som er en medvirkende årsak. I april omkom seks bilsjåfører, en bilpassasjer, tre MC-førere, en syklist og tre fotgjengere.

– Å holde fartsgrensen er det enkleste og mest effektive vi som enkeltpersoner kan gjøre for å kjøre trygt og bidra til en positiv utvikling, fortsetter Johansen.

Økning så langt i år

Etter en god måned i februar, har antallet omkomne i trafikken økt i både mars og april sammenliknet med tilsvarende måneder i 2018.

14 omkom i trafikken i april: – Utviklingen går i feil retning

Ikke siden september i fjor har det vært like mange som har omkommet i trafikken i Norge i løpet av en måned, da var det 17 som omkom. 14 omkomne i løpet av en måned er også høyere enn trafikktall fra 2017.

Statens vegvesen opplyser om at «med drept menes dødsfall som inntreffer inntil 30 dager etter ulykkesdato, og hvor dødsfallet er en konsekvens av ulykken». Apriltallene kan dermed øke på et senere tidspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer