146.420 har ikke betalt

I denne konvolutten ligger oblatene.

Har du betalt årsavgiften, bør du nå ha fått denne i posten. Foto: Karoline Brubæk
Har du betalt årsavgiften, bør du nå ha fått denne i posten. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå sendes vedtak om avskilting/registreringssperre ut. Har du ikke betalt årsavgiften, noe som er tilfelle for hele 146.420 kjøretøy i Norge, så risikerer du altså avskilting. Det er hele 3.000 flere kjøretøy enn på samme tid i fjor. En av grunnene til dette, er at det finnes flere kjøretøy som er pliktig å betale årsavgift på norske veier i år sammenlignet med i fjor.

Du kan fortsatt ordne opp

Fristen for å betale årsavgiften gikk ut 20. mars, selv om bileieren ikke hadde mottatt regningen i posten. Så gikk purringene ut. Tidlig i mai var det fortsatt 282.968 biler der årsavgiften ikke var betalt. Eierne som fikk purring, måtte i tillegg til avgiften betale 250 kroner i tilleggsavgift grunnet for sen betaling.

Har du ikke betalt? Du kan fortsatt sikre deg mot tollernes knipetenger. Betaler du med en gang, og alle øvrige forhold i ditt bilhold er OK, mottar du oblat ved neste utsendelse av kontrollmerker. Siste utsendelse skjer 30. juli, og fristen for å sette på kontrollmerket går ut 14. august.

Hvis det av en eller annen grunn foreligger avskiltingsbegjæring på bilen, vil den bli avskiltet i kontroll uavhengig av dato. Blir du stoppet i kontroll av Tollvesenet, og ikke har betalt, kan du beholde skiltene om avgiften blir betalt på stedet. Da kommer et gebyr på 900 kroner i tillegg til opprinnelig sum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer