15 nye elbiler i 2023

I år kommer en rekke nye, elektriske biler til Norge. Vi har plukket ut 15 som kan hevde seg godt på salgsstatistikken.

SPENNENDE NYHETER: Hva skjuler seg under teppet som Fords elbil-sjef Martin Sander er i ferd med å ta av bilen ? Vi viser deg 15 av de mest spennende elbil-nyhetene som kommer i 2023. Foto: Fiord
SPENNENDE NYHETER: Hva skjuler seg under teppet som Fords elbil-sjef Martin Sander er i ferd med å ta av bilen ? Vi viser deg 15 av de mest spennende elbil-nyhetene som kommer i 2023. Foto: Fiord Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blant nyhetene finner vi biler fra de fleste store bilfabrikkene. Det kommer flere store SUV-er med store batterier og lan rekkevidde som egentlig er perfekte for barnefamilier, men som blir ganske dyre når den nye vektavgiften og moms på alt over 500 000 kroner blir lagt på fra nyttår. I dette segmentet finner vi blant annet Volvos nye flaggskip EX90.

Men det er mange nye elbiler som også ligger langt under moms-grensen. Nye Opel Astra stasjonsvogn kommer som elbil, Ford kommer med en kompakt, elektrisk SUV og Toyota bekrefter at deres neste elbil, blir en liten SUV.

Her er 15 av de mest spennende elbilene og det vi vet om dem så langt.

Fisker Ocean

Dette er et nytt og ukjent bilmerke i Norge, men når danske Henrik Fisker lanserer elektriske Ocean, står nordmenn først i køen. Opprinnelig var basis-utgaven av bilen priset fra 380 000 kroner, men etter alt å dømme vil den bli noe dyrere. De første 5 000 bilene blir en Ocean One lanserings-utgave med topp spesifikasjoner. Den skal ha en rekkevidde på 630 kilometer (etter fabrikkens egne beregninger), to motorer på til sammen 550 hester og firehjulstrekk. Prisen for den første utgaven er 625 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer