15 SUV-er som aldri stopper

Høy bakkeklaring og mulighet for firehjulstrekk gjør at norske bilkjøpere elsker SUV-er. Her er de 15 mest driftssikre SUV-ene.

STOPPER ALDRI: I fjor ble det solgt rundt 450 000 brukte biler i Norge – mange av dem SUV-er. På vår liste finner du de 15 som er de klart beste når det gjelder driftssikkerhet. Det vil si: De stopper nesten aldri langs veien. Foto: ADAC
STOPPER ALDRI: I fjor ble det solgt rundt 450 000 brukte biler i Norge – mange av dem SUV-er. På vår liste finner du de 15 som er de klart beste når det gjelder driftssikkerhet. Det vil si: De stopper nesten aldri langs veien. Foto: ADAC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har salget av SUV-er (egentlig Sport Utility Vehicle) helt tatt over det store salget som stasjonsvogner tradisjonelt har hatt i Norge.

Det er flere ting som fenger ved en SUV. Den er høyere og har bedre bakkeklaring enn vanlige biler. Det betyr at inn- og utstigningen blir enkel, samtidig som du sitter litt høyere og har bedre oversikt over trafikken rundt deg.

Den høye bakkeklaringen er en fordel på dårlige veier og i mye snø. Velger du i tillegg firehjulstrekk, noe flere av bilene på vår liste har, er framkommeligheten på vinterføre sikret.

Billig og bra brukt

Et høyt salg av nye SUV-er, betyr at det også er mange brukte til salgs. Dermed er det mulig å skaffe seg en brukt SUV til en rimelig pris. Mazda CX-3 er en av de mest driftssikre små SUV-ene. For mellom 200 000 og 225 000 kroner kan du kjøpe en 2017- eller 2018-modell med forhjulstrekk. Bilene med firehjulstrekk er de mest populære og derfor også de dyreste. Her må du regne med å gi 230 000 kroner for en 2016-modell.

VW Tiguan er en SUV i familieklassen, som også er blant de mest driftssikre. En 2018-modell med forhjulstrekk og 150-hesters motor, kan du kjøpe for rundt 250 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer