Volvo XC40 Recharge

160.000,- billigere i Norge

Prisen på Volvos første elbil blir 500.000 kroner her i landet. Svenskene må ut med om lag 660.000.

200.000 BILLIGERE I NORGE: Prisen på norske elbiler er langt lavere enn i Sverige. Det medfører at Volvos nye XC40 Recharge blir rundt 200.000 kroner billigere i Norge enn i hjemlandet. Foto: Volvo
200.000 BILLIGERE I NORGE: Prisen på norske elbiler er langt lavere enn i Sverige. Det medfører at Volvos nye XC40 Recharge blir rundt 200.000 kroner billigere i Norge enn i hjemlandet. Foto: Volvo Vis mer
Publisert

Vi nordmenn har alltid vært misunnelige på de lave bilprisene i Sverige. Nå er det svenskene som misunner oss for lav pris på våre elbiler.

Spesielt tydelig blir dette når vi ser på prisen på svenskenes nye, elektriske stolthet, Volvo XC40 Recharge, som ble avduket på onsdag.

I Norge er prisen satt til 490.000 kroner, pluss registrerings-kostnader og frakt, når de første bilene kommer mot slutten av 2020. I Sverige koster den samme bilen rundt 700.000 svenske kroner - eller 660.000 norske.

At det står 160.000 kroner mindre på prislappen i Norge enn i hjemlandet, har ikke falt i god jord hos alle svensker.

- Veldig rimelig i Norge

Erik Trosby er PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway AS. Han forklarer hvorfor den nye elbilen blir mye billigere i her enn hjemme hos svenskene:

- Det kan være forskjeller i lokale kostnader, valuta, prissetting og lignende som påvirker prisene fra marked til marked. Når det gjelder elbiler er det ulikhetene i moms og avgifter som skaper de største prisforskjellene mellom landene, forklarer han.

- I Norge er det insentivordninger som skal bidra til at nybilsalget kun består av nullutslippsbiler i 2025, og da blir det også lave bilpriser. Det kommer både miljøet og kundene til gode og gjør at en elbil som XC40 kan selges til en veldig rimelig pris i Norge, sier Trosby videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer