175 biler skal selges uten minstepris

175 biler fra det danske bilmuseet Aalholm Automobilmuseum skal selges.

MUSEUMSBILER AUKSJONERES BORT: 175 veteranbiler fra et dansk bilmuseum skal auksjoneres bort, og her er det ingen minstepris! Denne 1963-modellen Ferrari 250 GT/E har en prisantydning på fra 45.000-55.000 euro (332.045 til 405.833 norske kroner). Foto: Fluid Images/RM Auctions
MUSEUMSBILER AUKSJONERES BORT: 175 veteranbiler fra et dansk bilmuseum skal auksjoneres bort, og her er det ingen minstepris! Denne 1963-modellen Ferrari 250 GT/E har en prisantydning på fra 45.000-55.000 euro (332.045 til 405.833 norske kroner). Foto: Fluid Images/RM Auctions Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blant gullkornene kan vi nevne Rolls-Royce 40/50 Silver Ghost fra 1911, 1963 Ferrari 250 GT/E, 1931 Bugatti Type 40A Tourer, 1928 Mercedes-Benz Nürnburg Limousine og Maybach Zeppelin DS8 Roadster fra 1938.

Det er til sammen 175 objekter, av årsmodeller fra 1896 til 1986, som skal selges.

Bilene skal selges uten forbehold, det er altså ikke satt noen minimumspris for salg: Bilene skal selges uansett størrelsen på høyeste bud - og det kan bety muligheter for gode kjøp.

Og med take på at du slipper unna det aller meste av engangsavgifter ved import av veteranbiler (les mer nedenfor), er det ytterligere muligheter for å gjøre gode kjøp.

Se her: DinSides artikler om bruktimport

– Denne samlingen er opprinnelig uttenkt av Baron J.O. Raben-Levetzau, og er kjent for bredden av dens mangfoldighet. Det er i sannhet noe for alle som vil ta plass i Aalholms historie, med noen spektakulære stjernebiler så vel som så meget annet tilgjengelig for samlere på mindre budsjetter, sier Max Girardo, administrerende direktør for auksjonshuset RM Europa, i en pressemelding.

Dødsbo

Det er utstillingsmodellene fra det danske bilmuseet Aalholm Automobile Collection som skal under hammeren. I tillegg til biler, som er det primære innholdet i samlingen, finner vi også tohjulinger, trehjulinger, fly og en gammel jernbanevogn i utvalget.

Aalholm Automobile Collection ble stengt i 2007, blant annet på grunn av dårlig økonomi.

Museet ble opprettet av baron J. O. Raben-Levetzau i 1964. I 1995 ble godset og museet overtatt av Stig Husted-Andersen, som døde i 2008. Det er boet etter ham som nå har satt bilene på auksjon. Dette ifølge Jyllands-Posten.

Her er noen av bilene som er til salgs, og prisantydningen på de enkelte. Men det er altså ingen minstepris her:


Her kan du se salgsobjektene

Det er auksjonsfirmaet RM Auctions som skal stå for auksjonen, som holdes i Danmark 12. august, nærmere bestemt på Aalholm Gods på Lolland (sør for Sjælland). Du kan også by via internett og telefon. Du finner mer informasjon om hvordan du skal forholde deg til dette, på auksjonshusets nettsider.

Du kan selv bla deg gjennom auksjonskatalogen og se hvilke lekkerbiskener som er til salgs, og prisantydninger på de enkelte bilene.

Bilimport

I tillegg til kjøpssummen, må du som norsk statsborger selvsagt også forholde deg til det norske tollvesenet dersom du skulle ønske å føre en av disse veteranbilene inn i landet. For import av veteranbiler, slipper du unna med å betale en stykkavgift (3.502 kroner), vrakpantavgift (1.700 kroner) og merverdiavgift. Ved import av veteranbiler slipper du altså unna avgiftene som beregnes på bilens egenvekt, motoreffekt og CO2.

Du kan selv sjekke hva totalprisen kommer på etter import til Norge, ved hjelp av DinSides importkalkulator eller Tollvesenets importkalkulator

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer