175: Løgndetektoren

Været har alltid vært en syndebukk det er kjekt å skylde på. – "Beklager at jeg er så sein, men det var så glatt på veien at jeg måtte kjøre i tretti hele veien." Vegmeldingssentralen kan vippe denne hvite løgnen av pinnen lettere enn du kunne forestille deg i dine villeste drømmer..

Publisert

Vegmeldingssentralen logger nemlig alt av interesse når det gjelder føreforhold, slik at man kan slå opp månedsvis i etterkant og sjekke om det virkelig var glatt føre akkurat den aktuelle dagen. Loggen benyttes fra tid til annen av politi og forsikringsselskaper hvis de tviler på en uttalelse om føreforhold i en skademelding,. Loggen er dessuten blitt benyttet av firmaer som ikke helt stoler på en ansatt som har kost seg på høyfjellshotell fordi det angivelig var nattestengt over fjellet..

175

Er du ute på veien, eller generelt bare ønske å få tilgang til den mengden av trafikkinformasjon som vegmeldingstjenesten sitter på, er det bare å slå nummeret 175. Du vil da bli satt over til nærmeste sentral, som vil svare deg på spørsmål du måtte ha om veg og trafikk – og til og med været. Men dette er jo selvfølgelig ikke gratis. Du må betale fjerntakst.

Lavprioritert

Ni forskjellige steder svarer på telefonnummer 175. Men de kan alle gi deg svar på spørsmål om viktige trafikk-, kjøre-, og værforhold over hele landet. Selv om å svare på telefonforespørsler egentlig er en lavprioritert oppgave. -- Vi vil ha ut informasjonen gjennom andre kanaler, slik at vi når flest mulig, sier daglig leder av Vegmeldingssentralen, Frank Kämpe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.