Dyreste auksjonsbiler 2019

175 mill for 25 år gammel bil

2019s dyreste bil solgt på auksjon kostet hele 19,8 millioner dollar. Se topplista her.

ÅRETS DYRESTE: Én av de to lovlige McLaren F1 med LM-spesifikasjoner ble solgt på auksjon for nesten 20 millioner dollar i løpet av 2019. Foto: RM Sotheby's
ÅRETS DYRESTE: Én av de to lovlige McLaren F1 med LM-spesifikasjoner ble solgt på auksjon for nesten 20 millioner dollar i løpet av 2019. Foto: RM Sotheby's Vis mer
Publisert

En McLaren F1 fra 1994 topper lista over de dyreste bilene solgt på auksjon i 2019. Superbilen er én av bare to som fabrikken utrustet med Le Mans-spesifikasjoner, hvilket bidro til at budgivningen ikke stoppet før bilen ble klubbet inn til 19,8 millioner dollar, da den ble solgt av auksjonshuset RM Sotheby's i Monterey i august i fjor. Det tilsvarer 174,12 millioner norske kroner, etter Norges Banks valutakurs.

Det må likevel nevnes at superbilen gikk «billig». Auksjonshuset hadde nemlig estimert prisen til mellom 21 og 23 millioner dollar. 19,8 millioner var likevel nok til å bli den dyreste McLaren gjennom tidene.

Auksjonstabbe

Det var imidlertid en helt annen bil som stjal mesteparten av oppmerksomheten blant auksjonsbilene i fjor - verdens første Porsche. Porsche Type 64 var også forventet å nå en prislapp rundt 20 millioner dollar, men hele budgivningen strandet på grunn av en aksjonariustabbe av de helt sjeldne.

Auksjonshuset trodde de hadde mottatt et gigantbud på 70 millioner dollar, over telefon. Det viste seg imidlertid å være en stor misforståelse og at budet egentlig ikke var på mer enn 17 millioner dollar. Til tross for at RM Sotheby's forsøkte å rette opp i feilen, døde budgivningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer